Postkort fra 1958 kom omsider fram - Dette postkortet ble sendt fra Chicago på slutten av 50-tallet (se venstre poststempel). I april 2012 kom det fram til den rette adressaten (høyre poststempel). - Foto: Elizabeth Fulcher /

Dette postkortet ble sendt fra Chicago på slutten av 50-tallet (se venstre poststempel). I april 2012 kom det fram til den rette adressaten (høyre poststempel).

Foto: Elizabeth Fulcher

Postkort fra 1958 kom omsider fram

Etter 53 år på veien kom endelig hilsenen til Scott McMurry fram.

«Vi kommer sikkert hjem før postkortet». Mange vil gjenkjenne seg den setningen fra ferier opp gjennom årene, der hilsenen med eksotisk motiv ramler ned i postkassa omtrent samtidig som sommerklærne pakkes ned.

Slik var det også med postkortet Scott McMurrys mor sendte ham, bare at det tok lengre tid, ganske mye lengre tid, på å komme fram til adressaten.

Kortet ble nemlig sendt i 1958, skriver Daytone Beach News Journal, som først skrev om historien som nå spres verden rundt ved hjelp av nyhetsbyrået AP.

Ekteparet McMurry var på ferie i Chicago det året. Der besøkte de Shedd-akvariet, som da var verdens største innendørs fiskesamling, med over 25 000 arter. Trolig falt besøket i smak, og de kjøpte et postkort som de bestemte seg for å sende hjem til sønnen Scott i Virginia.

Lite visste de at det ville bruke rundt 53 år på komme fram.

Brukte Facebook

Og det er ikke postverket Scott McMurry kan takke for at foreldrenes hilsen omsider nådde ham.

Postkortet har trolige befunnet seg på ukjent sted en god del år før det har blitt postlagt i år fra delstaten Michigan. Det dukket så plutselig opp i postkassa til Elizabeth Fulcher i Florida.

Kortet var nemlig adressert til McMurrys barndomshjem, som hadde samme navn som Fulchers gateadresse.

Fulcher brukte så Facebook for å finne McMurry. Ved hjelp av gode venner, skal hun til slutt ha funnet McMurrys nåværende adresse og sendt det til ham. Ikke med vanlig postgang denne gang, men håndlevert av den lokale postsjefen.

Les Fulchers jakt på riktig adressat på hennes Facebook-side.

– Jeg kjente igjen min mors håndskrift umiddelbart, sier McMurry til Chicago-avisen Sun Times.

Han fikk imidlertid ikke gleden av å takke mora for kortet, da hun døde i 1991. Men han takker internett for at kortet omsider kom fram. Hvordan kortet brukte så lang tid på å komme fram, forblir et mysterium.

Siste nytt: Kultur

 • Amy Winehouse - Foto: Tim Ireland / Ap
  Foto: Tim Ireland / Ap

  Avduket Amy Winehouse-statue

  Søndag, på det som ville vært 31-årsdagen til Amy Winehouse, avduket familie og venner statuen av henne i London. – En trist, men vakker, dag, skrev pappa Mitch Winehouse på Twitter på forhånd om anledningen.

 • Y-blokka - Foto: Gaute Zakariassen, NRK /
  Foto: Gaute Zakariassen, NRK

  10.000 besøkte regjeringskvartalet

  Denne helga fikk publikum slippe inn i Y-blokka og høyblokka i regjeringskvartalet. Statsbygg opplyser at 10.000 besøkende var innom, og at besøket var jevnt fordelt mellom de to blokkene. Y-blokka skal rives, mens høyblokka får stå.

 • Frøken Julie - Foto: Nordisk Film Distribusjon AS /
  Foto: Nordisk Film Distribusjon AS

  Skral åpning for «Frøken Julie»

  Liv Ullmann-regisserte «Frøken Julie» hadde kinopremiere fredag, men har ikke slått bredt an. Bare 3000 solgte billetter er fasit så langt. Filmen fikk terningkast fem av NRK, og blir omtalt som «nydelig og opprivende».

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.