Hopp til innhold

Julian Assange debuterer som tv-vert

Julian Assange lover mer kontrovers i politiske talk-show som starter i dag. «The World Tomorrow» sendes fra det russiske RT Network.

Julian Assange
Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

– Jobben jeg har gjort med WikiLeaks har ikke akkurat gjort livet mitt lettere, men det har gitt oss en platform til å kringkaste verdensomspennende ideer, sier Julian Assange selv i en pressemelding.

Se The World Tomorrow her

Han har nå gjort ferdig 12 episoder av «The World Tomorrow». Første episode blir sendt i dag på Russlands RT network og er også tilgjengelig online.

«Grunnlegger og redaktør av Wikileaks Julian Assange, har sittet nesten 500 dager i husarrest. De siste to månedene har hans midlertidige hjem på den engelske landsbygda gjestet en serie ekstraordninære samtaler med noen av de mest interessante og kontroversielle menneskene i dag», skriver han i en pressemelding.

The World Tomorrow» er en serie på 12 intervjuer som presenterer et utvalg gjester som har satt sitt preg på fremtiden; politikere, revolusjonære, intellektuelle, artister og visjonære.

Målet med showet

«De siste fem årene har båret preg av en ubarmhjertig serie økonomiske kriser og politiske omveltninger. Men, de har også gjort plass for revolusjon i Midt-Østen og en oppvåkning av nye protestbevegelser i den euro-amerikanske verden. Målet med showet er å fange og presentere noen av denne revolusjonære ånden for et globalt publikum», står det på The World Tomorrow sine nettsider.

Musikken til showet er produsert av den britisk-Sri lankiske artisten M.I.A. (Mathangi Arulpragasam).

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)