Julian Assange - Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap
Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

Julian Assange debuterer som tv-vert

Julian Assange lover mer kontrovers i politiske talk-show som starter i dag. «The World Tomorrow» sendes fra det russiske RT Network.

– Jobben jeg har gjort med WikiLeaks har ikke akkurat gjort livet mitt lettere, men det har gitt oss en platform til å kringkaste verdensomspennende ideer, sier Julian Assange selv i en pressemelding.

Se The World Tomorrow her

Han har nå gjort ferdig 12 episoder av «The World Tomorrow». Første episode blir sendt i dag på Russlands RT network og er også tilgjengelig online.

«Grunnlegger og redaktør av Wikileaks Julian Assange, har sittet nesten 500 dager i husarrest. De siste to månedene har hans midlertidige hjem på den engelske landsbygda gjestet en serie ekstraordninære samtaler med noen av de mest interessante og kontroversielle menneskene i dag», skriver han i en pressemelding.

The World Tomorrow» er en serie på 12 intervjuer som presenterer et utvalg gjester som har satt sitt preg på fremtiden; politikere, revolusjonære, intellektuelle, artister og visjonære.

Målet med showet

«De siste fem årene har båret preg av en ubarmhjertig serie økonomiske kriser og politiske omveltninger. Men, de har også gjort plass for revolusjon i Midt-Østen og en oppvåkning av nye protestbevegelser i den euro-amerikanske verden. Målet med showet er å fange og presentere noen av denne revolusjonære ånden for et globalt publikum», står det på The World Tomorrow sine nettsider.

Musikken til showet er produsert av den britisk-Sri lankiske artisten M.I.A. (Mathangi Arulpragasam).

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.

Hvem er du i Kampen for tilværelsen?

Hvem i Kampen for tilværelsen likner mest på deg? Ta quizen, og finn ut om du er småbitre Jørgen, språkinteresserte Tomasz, prosjektorienterte Karianne eller synske Anneli.

Telemarkforskning utgir årlig en oversikt over kulturnivået i norske kommuner. Indeksen rangerer alle de 428 kommunene i Norge etter ti ulike kulturbaserte kriterier. Tallene i kartet viser hvordan din kommune rangerer blant de 428 kommunene i landet.

Her er Norges beste kulturkommuner

Røros kommune kan for tredje gang skryte av tittelen «Norges beste kulturkommune», etter å ha stukket av med seieren i Norsk kulturindeks 2014. Sjekk hvordan det står til med kulturnivået i din kommune.

Les saken