Julian Assange - Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap
Foto: Kirsty Wigglesworth / Ap

Julian Assange debuterer som tv-vert

Julian Assange lover mer kontrovers i politiske talk-show som starter i dag. «The World Tomorrow» sendes fra det russiske RT Network.

– Jobben jeg har gjort med WikiLeaks har ikke akkurat gjort livet mitt lettere, men det har gitt oss en platform til å kringkaste verdensomspennende ideer, sier Julian Assange selv i en pressemelding.

Se The World Tomorrow her

Han har nå gjort ferdig 12 episoder av «The World Tomorrow». Første episode blir sendt i dag på Russlands RT network og er også tilgjengelig online.

«Grunnlegger og redaktør av Wikileaks Julian Assange, har sittet nesten 500 dager i husarrest. De siste to månedene har hans midlertidige hjem på den engelske landsbygda gjestet en serie ekstraordninære samtaler med noen av de mest interessante og kontroversielle menneskene i dag», skriver han i en pressemelding.

The World Tomorrow» er en serie på 12 intervjuer som presenterer et utvalg gjester som har satt sitt preg på fremtiden; politikere, revolusjonære, intellektuelle, artister og visjonære.

Målet med showet

«De siste fem årene har båret preg av en ubarmhjertig serie økonomiske kriser og politiske omveltninger. Men, de har også gjort plass for revolusjon i Midt-Østen og en oppvåkning av nye protestbevegelser i den euro-amerikanske verden. Målet med showet er å fange og presentere noen av denne revolusjonære ånden for et globalt publikum», står det på The World Tomorrow sine nettsider.

Musikken til showet er produsert av den britisk-Sri lankiske artisten M.I.A. (Mathangi Arulpragasam).

NRK setter pris på at mange bidrar med meninger, erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Takk for at du begrunner dine meninger og avstår fra personangrep. Innlegg som ikke følger våre regler for deltakelse kan bli slettet.

Siste nytt: Kultur

 • Pussy Riot, Nadezjda Tolokonnikova og Maria Aljokhina - Foto: Gabrielle Graatrud / NRK /
  Foto: Gabrielle Graatrud / NRK

  Pussy Riot saksøker regjeringen

  Nadezjda Tolokonnikova og Maria Aljokhinas ble dømt til to års fengsel etter sin punk-protest mot Vladimir Putin i en kirke i Moskva i 2012.

  Nå saksøker Pussy Riot-jentene den russiske regjeringen og krever 120.000 Euro. Les mer på P3.no.

 • US-2014-YOUNG-HOLLYWOOD-AWARDS-BROUGHT-TO-YOU-BY-SAMSUNG-GALAXY- - Foto: Frederick M. Brown / Afp
  Foto: Frederick M. Brown / Afp

  Bieber fikk veldedighetspris

  Justin Bieber har etter hvert blitt kjent for sine mange skandaler, men i natt ble artisten tildelt prisen «Champ Of Charity» under «Young Hollywood Awards», skriver Daily Mail.
  Bieber ble så glad at han omfavnet prisutdeler Grace Kesablak.

 • Video Intervju: Morten Tyldum - Foto: Nyhetsspiller /
  Foto: Nyhetsspiller

  Ny Hollywood-film for Tyldum

  Den norske regissøren Morten Tyldum skal regissere filmen «Chain Of Events», ifølge Variety. Filmen skal basere seg på boka med samme navn av den svenske forfatteren Frederick T. Olsson. Tyldum er aktuell med filmen «The Imitation Game».

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.