Video Cameron vil granske pressen - Foto: Nyhetsspiller /

SJÅ I DAGSREVYEN: Andy Coulson var pr-mann for statsministeren. No er han arrestert i avlyttingsskandalen.

Politiet ransaka Daily Star

Andy Coulson og Clive Goodman er arresterte i samband med News of the World-skandalen. No blir også avisa Daily Star ransaka for bevis.

Clive Goodman - Clive Goodman, tidlegare hoffreporter i News of the World. - Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Clive Goodman, tidlegare hoffreporter i News of the World.

Foto: CARL DE SOUZA / AFP

Ifølgje nyheitsbyrået AFP blei London-kontoret til avisa Daily Star ransaka i ettermiddag av Scotland Yard. Det hendte berre få timar etter at Clive Goodman vart arrestert.

Han var tidlegare hoffreporter i News of the World, men jobbar no for søndagsutgåva til Daily Star. Bakgrunnen for arrestasjonen skal vera skuldingane om at journalistar ved News of the World skal ha bestukke politiet.

Clive Goodman vart i 2007 arrestert og sona fire månader i fengsel for hacking av telefonar til tilsette ved det britiske kongehuset.

Les også: Dette går britane glipp av

Sjekkar alle tidlegare arbeidsplassar

Ifølgje TV-kanalen Channel 4 skal sjefredaktør i Daily Star informere sine tilsette i eit møte i ettermiddag. Dei slapp denne pressemeldinga:

«Politiet var interessert i datamateriale som Goodman har brukt det siste året som frilansar for avisa, for å krysssjekke det med hans aktivitetar i News of the World. Dei var spesielt interessert i å krysssjekke e-postane hans med e-postane frå News of the World.»

Politiet skal sjekke alle plassar der Goodman har jobba sidan han var i News of the World, ifølgje Daily Star.

Les: «No forstår alle kor avskyelege desse menneska er»

Rebekah Brooks går framleis fri, men etter eit møte i News International i dag vart det bestemt at ho ikkje får leie den interne granskinga av News of the World. Det vart bestemt av James Murdoch og dei andre News Corporation-leiarane, skriv The Guardian.

(Artikkelen held fram under biletet)

Andy Coulson - Andy Coulson, tidlegare redaktør i skandaleavisa News of the World. - Foto: STEFAN WERMUTH / Reuters

Andy Coulson, tidlegare redaktør i skandaleavisa News of the World.

Foto: STEFAN WERMUTH / Reuters

Andy Coulson vart arrestert

Tidlegare i dag melde Sky News på Twitter at Andy Coulson er arrestert.

Andy Coulson var sjefredaktør i skandaleavisa News of the World mellom 2003 og 2007. I denne tida skal avisa ha hacka telefonen til fleire kjendisar.

Denne veka har det kome fram opplysningar om at avisa også har avlytta etterlatne etter avdøde soldatar i Irak og Afghanistan, og etter bombeangrepa i London 2005.

Andy Coulson har dessutan vore pr-rådgjevar for statsminister David Cameron.

Det blir spekulert i om avlyttingsskandalen kan omfatte fleire enn News of the World. Skodespelar Hugh Grant er blant dei som har blitt utsett for avlytting. Han trur ikkje News of the World er åleine om å ha denne praksisen:

Video Hugh Grant om News of the Worlds avlytting - Foto: Nyhetsspiller /

Hugh Grant om avlyttingsskandalen

Les meir om News of the World-skandalen:

Siste nytt: Kultur

 • Mark Hamill - Foto: Jonathan Short / NTB Tema
  Foto: Jonathan Short / NTB Tema

  Hamill: – En uventet gave

  Mark Hamill, som spilte den unge kjekkasen Luke Skywalker i de tre første «Star Wars»-filmene, kaller sin medvirkning i den nye filmen for «en uventet gave».

  Det var sterkt for ham å komme tilbake til filmsettet etter mer enn 30 år, siden det brakte tilbake så mange minner, forteller Hamill (62) til BBC.

 • Uma Thurman - Foto: Eugene Hoshiko / NTB Tema
  Foto: Eugene Hoshiko / NTB Tema

  Uma klar for kjøkkenet

  Uma Thurman er nyeste skuespiller klar for kokkefilmen der Bradley Cooper spiller ambisiøs chef. Den 44 år gamle «Kill Bill»-stjernen gjør dermed Sienna Miller og Emma Thompson selskap i regissør John Wells' film om kokkegeniet som vender hjem til London for å starte sin egen restaurant.

 • Aktiv Ace Frehley

  Allerede før han har sluppet sitt nye studioalbum, har den tidligere Kiss-gitaristen Ace Frehley planene klare for sin neste utgivelse.

  – Mitt neste album skal bare være covere og remikser, og det vil bli noen gjesteartister på det. Det burde være klart i løpet av neste år. Jeg har allerede begynt å jobbe med det, sier han til byrået Wenn.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.