Hopp til innhold

Politiet i Sverige bruker dommedag til å oppklare saker

Politiet i Växjö i Sverige håper kriminelle bruker «sin siste dag på jorden» til å innrømme synder. – Vi har flere uoppklarte ran, mishandlinger, innbrudd og til og med noen gamle mord, skriver de på sin Facebook-side.

Politiet i Växjö

Oversatt: Ifølge Mayakalenderen, vil verden gå under den 21. desember 2012. Det er i morgen. Benytt anledningen til å komme til oss i dag hvis du ønsker å innrømme noen forbrytelser. Vi har flere ran, overfall, innbrudd og til og med noen gamle drap som er uoppklart. Hva har du å tape? Hvis du blir arrestert, tilbyr vi en «End of the World»-buffé.

Foto: Skjermdump

Ifølge noen veldig få er fredag 21. desember den siste dagen på jorden. Langt flere har fått med seg at Mayakalenderen slutter i dag.

Politiet i Växjö er ikke blant dem som har den største tillit til den dystre spådommen. Derfor ber de, med voldsom glimt i øyet, kriminelle om å melde seg mens de først har sjansen.

– Ifølge Mayakalenderen, vil verden gå under den 21. desember 2012. Det er i morgen. Benytt anledningen til å komme til oss i dag hvis du ønsker å innrømme noen forbrytelser. Vi har flere ran, overfall, innbrudd og til og med noen gamle drap som er uoppklart. Hva har du å tape? Hvis du blir arrestert, tilbyr vi en «End of the World»-buffé, skriver politiets egen Facebooktjenestemann Scott Goodwin.

Facebook-meldingen har blitt en hit. Så langt har nesten 250 000 brukere sett meldingen, over 42 000 har «likt» den, og det har kommet inn nesten 2500 kommentarer.

– Det var mest tenkt som noe muntert i juletiden, men nå har jo 250 000 personer sett dette innlegget, forteller Goodwin.

Har dere fått by på noen undergangsbuffé ennå?

– Nei, så vidt jeg vet har ingen meldt seg ennå. Men tenk hvor bra det hadde vært om noen gjorde det, sier Goodwin til Aftonbladet.

Hva skal dere by på?

–Jeg har ikke tenkt så langt ennå, men om noen dukker opp skal jeg ordne noe. Og det blir bedre enn en ferdigmat fra Findus, sier Goodwin.

Mayastatue

Mayaprofetien fascinerer nok flere enn den skremmer, men politiet i Växjö i Sverige prøver likevel lykken.

Foto: Israel Leal / Ap

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.