Hopp til innhold

Politiaksjon mot påstått bitcoin-grunnlegger

Få timer etter at nettsteder hevdet å ha avslørt identiteten til den mystiske skaperen av valutaen bitcoin, gikk australsk politi til aksjon mot boligen hans.

Politiaksjon mot påstått bitcoin-grunnlegger

RAID: Onsdag ettermiddag gikk australsk politi til aksjon mot en bolig i utkanten av Sydney. Selv avviser politiet at pågripelsen

Foto: DAVID GRAY / Reuters

Onsdag ettermiddag lokal tid gikk australsk politi til aksjon mot boligen til en teknologientreprenør i Sydney-forstaden Gordon, skriver The Guardian.

Kun timer tidligere hadde den samme mannen blitt pekt ut av teknologinettstedene Wired og Gizmodo som den mystiske oppfinneren bak den digitale valutaen bitcoin.

  • Les:

Anonym grunnlegger

Begge nettstedene hevder å sitte på omfattende dokumentasjon som viser at den hittil ukjente australieren er samme person som siden 2008 har gått under navnet Satoshi Nakamoto.

Nakamoto er aliaset oppfinneren av Bitcoin brukte da han eller hun først lanserte den desentraliserte, digitale valutaen i 2009.

Ingen har så langt klart å avsløre hvem som egentlig skjuler seg bak navnet, men det antas at vedkommende sitter på en mengde bitcoin verdt fire milliarder kroner etter dagens kurs.

Flere medier har tidligere pekt på navngitte personer som de mener kan være Satoshi Nakamoto, men ingen av de anklagede har så langt vedkjent seg pseudonymet.

Avviser bitcoin-forbindelse

Avisen skriver at et tosifret antall politimenn gikk gjennom boligen og den tilhørende garasjen. Ifølge en Reuters-reporter skal også mannens kontor ha blitt gjennomsøkt.

Australsk politi avviser at aksjonen var knyttet til Bitcoin-avsløringene, og sier ransakelsene ble gjort i forbindelse med en skatteetterforskning.

– Det føderale australske politiet kan bekrefte at det har det har gjennomført ransakelser for å bistå australske skattemyndigheter ved en bolig i Gordon og et næringslokale i Ryde, Sydney. Saken er urelatert til nylige medieoppslag om den digitale valutaen bitcoin, skriver det australske føderale politiet i en pressemelding, ifølge The Guardian.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)