Hopp til innhold

Pinlig storeslem til Adam Sandler

Adam Sandlers film «Jack and Jill» tok i natt hjem samtlige Razzies, filmbransjens kalkunpris, som første film i historien.

Adam Sandler tok storeslem under årets Razzie awards.

Jack and Jill, med Adam Sandler (innfelt) i den ene hovedrollen, vant samtlige kategorier.

Foto: NTB Scanpix

Kalkunprisen Razzie deles ut årlig til de dårligste filmene og skuespillerprestasjonene i året som gikk. Og i denne runden, som ble arrangert i Los Angeles søndag, var det Sandlers komedie «Jack And Jill» som stakk av med flest «seire». Filmen tok pris i alle ti kategorier, hvilket er ny rekord i Razzie-historien, melder Reuters.

Hollywood-skuespilleren Adam Sandler er et kjent navn på nominasjonslistene, og har tatt hjem «prisen» for årets dårligste skuespiller tidligere, i 1999 for filmen «Big Daddy».

«Jack og Jill» handler om tvillingparet Jack og Jill, og Sandler bekler begge rollene. Filmen fikk kun 3 prosent positiv respons på det anerkjente filmnettstedet Rotten Tomatoes, og ble nominert til samtlige Razzies.

Sandler verste skuespillerinne

2012 Kids Choice Awards Show Adam Sandler, Andrew Garfield

Dagen før Razzies vant Sandler også en pris for Jack and Jill. Han vant prisen for beste filmskuespiller på Nickelodeons Kids Choice Awards.

Foto: Chris Pizzello / NTB Scanpix

Adam Sandler mottok prisen som årets verste skuespiller for rollen som Jack, men måtte også opp på podiet da prisen for årets verste skuespillerinne ble utdelt. For første gang i den 32 år lange historien gikk begge prisene til samme person.

Samtidig satte Sandler ny rekord i Razzie-historien som første skuespiller med seks priser.

– Adam Sandler har tydeligvis en holdning som sier at «samme hvor dumt og teit jeg gjør noe så vil fansen min digge det», sier John Wilson, grunnleggeren av Razzie-awards.

Den forrige Razzie-rekorden ble satt i 2007 av filmen «I Know Who Killed Me», med Lindsay Lohan om bord. Den tok hjem åtte Razzie-priser, hvorav Lohan – som også gjorde en tvillingrolle – tok hjem to.

NRK P3s Filmpolitiet har tidligere ment at Sandlers nye filmer har like mye sjel som rømmegrøt har fargespill – prøv deres filmgenerator her.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)