1600 Penn - Jon Lovetts serie om en dysfunksjonell presidentfamilie har ingenting med den virkelige presidentfamilien å gjøre, skal vi tro manusforfatteren. - Foto: NBC / Chris Haston/NBC

Jon Lovetts serie om en dysfunksjonell presidentfamilie har ingenting med den virkelige presidentfamilien å gjøre, skal vi tro manusforfatteren.

Foto: NBC / Chris Haston/NBC

Obamas taleskriver lager komiserie

I tre år skrev han taler for president Barack Obama før han hoppet av for å prøve lykken i Hollywood. Nå lager Jon Lovett komiserie – om familielivet i Det hvite hus.

– Selvsagt kommer jeg til å bruke mine erfaringer fra denne tiden, men familien i serien vil ikke ha noe med president Obamas familie å gjøre, påstår Lovett overfor The Hollywood Reporter.

Han hoppet av presidenttoget i september 2011 og dro i stedet til Hollywood for å prøve lykken som tekstforfatter. Bare to måneder senere lyktes han i å selge inn pilotepisoden for den amerikanske TV-kanalen NBC.

Dysfunksjonell familie

De har foreløpig bestilt 13 episoder av serien som er oppkalt etter presidentens adresse; «1600 Penn». Komiserien vil sannsynligvis få premiere til høsten, skriver BBC.

I rollene som det fiktive presidentparet finner vi Bill Pullmann (blant annet kjent fra «Independence Day») og Jenna Elfman («Dharma and Greg»). «Modern Family»-regissør Jason Winer skal stå for regien, mens skuespiller Josh Gad fra serien «Book of Mormon» både er produsent og medvirkende i «1600 Penn».

– Serien skal handle om en svært dysfunksjonell familie, noe som er så langt unna virkeligheten med dagens presidentfamilie at det er helt umulig å prøve å sammenligne dem, lover Lovett.

Siste nytt: Kultur

 • Alfred Fidjestøl - Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

  Sultprisen til Alfred Fidjestøl

  Forfattaren Alfred Fidjestøl får Sultprisen 2014. Den litterære prisen på 200.000 kroner går til yngre forfattarar som utmerkjer seg. Det er Gyldendals Legat som årleg deler ut prisen.

 • Neil Young - Foto: CHRIS PIZZELLO / AP
  Foto: CHRIS PIZZELLO / AP

  Neil Young vil skille seg

  Det melder Rolling Stone. Kona Pegi Young, som han har vært gift med i 36 år, har vært inspirasjonen til flere av rockerens største kjærlighetssanger, inkludert «Such a Woman», «Unknown Legend», og «Once an Angel», skriver NTB.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.