Hopp til innhold

Obama roser Sonys avgjørelse

Sony har bestemt seg for likevel å vise filmen «The Interview», så langt på et begrenset antall amerikanske kinoer. President Obama er fornøyd.

War's End Barack Obama
Foto: Susan Walsh / Ap

I en uttalelse til pressen roser Det hvite hus Sonys avgjørelse om å vise filmen «The Interview», som i forrige uke ble trukket tilbake fra flere kinoer på grunn av terrortrusler fra det man tror er Nordkoreanske hackere.

– Som presidenten har sagt er vi et land som tror på ytringsfrihet og retten til å uttrykke seg kunstnerisk. Avgjørelsen som Sony og tilhørende kinoer nå har tatt, gjør folk i stand til selv å velge om de vil se filmen eller ikke. Det oppskatter vi, sier Det hvite hus i en erklæring, ifølge The Verge.

Laster Twitter-innhold

På fredag gikk president Obama ut mot gigantselskapet for å ha trukket filmen «The Interview». Presidenten gjorde det klart at det ikke kan være slik at ondsinnede regimer får styre USA, private markeder eller filmindustrien med trusler.

Tidligere i dag annonserte eierne av to kinoer, en i Texas og en i Atlanta at de ville vise The Interview første juledag, til tross for terrortrusler.

Trosset terrortrusler

Like etter kom nyheten om at Sony ville trosse terrortruslene og vise filmen på et begrenset antall kinoer i USA og administrerende direktør i Sony Pictures kom med denne uttalelsen:

– Vi ga aldri opp å slippe «The Interview» og vi er entusiastiske over at filmen vil bli vist på flere kinoer på første juledag.

På Twitter kvitres det om at hele episoden er et gigantisk mediestunt fra Sony.

Laster Twitter-innhold
Laster Twitter-innhold

Nord-Korea avkrefter at de har hatt noe med hackingen å gjøre, men USA sier de har startet en gransking av hendelsene.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober