President Barack Obama - Foto: Jewel Samad / Scanpix/AFP
Foto: Jewel Samad / Scanpix/AFP

Veien til Det hvite hus

I «Då folket valde Obama» får vi et innblikk i arbeidet bak valgkampanjen som resulterte i at USA fikk sin første afroamerikanske president.

Barack Obama ble USAs 44. president i 2009, men veien til Det hvite hus var lang og kronglete. Obamas fremskritt på den politiske arena ble godt dokumentert i verdens medier hele veien, men få har sett hva som skjedde bak kulissene.

Her skjulte det seg lidenskapelige mennesker som jobbet hardt for å fremme den unge senatoren i hans forsøk på å bli president for verdens mektigste land.

Dokumenterer verdenshistorie

De to kvinnene bak dokumentaren, Amy Rice og Alicia Sams, startet å filme Obama allerede i 2006 - lenge før han besluttet å stille som presidentkandidat.

I utgangspunktet skulle filmen ta for seg en ung og lovende politiker og hans opplevelser i amerikansk politikk. Isteden ble dette en film som fanget opp en milepæl i amerikansk historie.

Amerikansk dokumentar fra 2009 - Originaltittel: By the People: The Election of Barack Obama - Produsert av Citi Production, Class 5 Films, Green Film Company, Reason Pictures - Pressekontakt: Nathalie Sprus , 23044575/90 94 27 08 - Tv-seere bes å kontakte Publikumsservice , tlf: 815 65 900

(NRK)

Siste nytt: Kultur

 • Lauryn Hill - Foto: Patrick Semansky / Ap
  Foto: Patrick Semansky / Ap

  Intimkonsert med Lauryn Hill

  Lauryn Hill, som har hatt et turbulent år bak seg med fengselssoning for skatteunndragelser, er norgesaktuell i september.

  Etter en kritikerrost USA-turné, og som har inkludert en hyllet opptreden på Coachella-festivalen i vår, tar hun turen til Europa.

 • Johnny CashAP
  Foto: AP

  Cash-datter med minnebok om faren

  En bok der Johnny Cash skriblet ned sine barndomsminner, slik datteren Tara ba ham om, blir nå til bok.

  Under tittelen «Recollections by J.R. Cash» og med undertittelen «Childhood Memories of Johnny Cash», kommer leserne tett på musikklegenden, gjennom minnene han deler.

 • Golden Globe Nominations - Foto: Anonymous / NTB Tema
  Foto: Anonymous / NTB Tema

  Fra «Biler» til Fredrikstad

  I november er det ny animasjonsfilmfestival i Fredrikstad, og første gjest er nå klar: Michal Makarewicz med 11 års fartstid i Pixar.

  Han har bidratt som animatør i filmer som «The Incredibles», «Cars», «Ratatouille», «Wall-E», «Toy Story 3» og «Brave».

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.