Hopp til innhold

Nye NRK-applikasjoner til din mobil

NRK har lansert gratis mobilpapplikasjoner som gjør det mulig å lytte til NRKs radio- og TV-tilbud gjennom telefonen, enten du har Iphone, Android eller Nokia.

NRKs radioapplikasjon for Iphone

Med Iphone-applikasjonen kan du bla deg gjennom alle våre kanaler, få med deg siste nytt fra NRK.no, været fra Yr.no, trafikkmeldinger, podkaster, samt sjekke Facebook og Twitter. Laster du ned P3s egen applikasjon, kan du også få spesialstoff fra blant annet Radioresepsjonen.

Foto: NRK

Tilbudet er laget både for iPhone, Nokia og Androidplattformen, og NRK er dermed først ute i Norge med å tilby radioapplikasjoner for tre ulike plattformer. I tillegg har vi en Nett-TV-applikasjon.

Her finner du mer info om vår Nett-TV-applikasjon.

– Som lisensfinansiert allmennkringkaster har vi som mål og forpliktelse å være der publikum er. De aller fleste nordmenn har mobiltelefon og bruken av medieinnhold på mobiltelefoner øker. Derfor ønsker vi å tilby denne radiotjenesten, sier digitalradiosjef Leif-Kjartan Bjørsvik. i NRK.

Følgende radiokanaler er tilgjengelig for mobilbrukere gjennom NRK- applikasjonen: NRK P1, NRK P2, NRK P3, NRK mp3, NRK Gull, NRK Alltid nyheter, NRK Super, NRK Folkemusikk, NRK Klassisk, NRK Sami radio og NRK Jazz.

NRK.no og Yr er integrert i applikasjonene, det samme er sosiale nettsteder som Facebook og Twitter.

Fra før har vi hatt en egen applikasjon for Yr.no , men nå kan du få den integrert sammen med radio-applikasjonen.

P3 med egen applikasjon

P3s radioapplikasjon for Phone, Android og Nokia.

Slik ser P3s applikasjon ut.

Foto: NRK

For at tilbudet skal bli best mulig har NRK valgt å lage to versjoner, en applikasjon med alle NRKs kanaler og en for NRK P3. I P3-applikasjonen er det også egne kanaler med nonstop Radioresepsjonen, Pyro og National Rap Show.

iPhone-versjonen av applikasjonene gjør det også mulig å gjøre andre ting på telefonen mens du lytter til radio.

I tillegg til iPhone, kan applikasjonene brukes på over 30 Nokiamodeller og på telefoner som benytter Android. Android er et åpent operativsystem som blant annet blir brukt av HTC, Samsung og Motorola. Googles egen telefon, Nexus One, benytter også Android. I løpet av noen måneder lanserer også Sony Ericsson sin første telefon med dette systemet.

NRK vil vurdere å lage applikasjoner for andre mobiltelefoner dersom dette blir etterspurt.

OBS! Applikasjonen er gratis. Men vær klar over at datatrafikk kan være kostbart. Husk å sjekke din mobilleverandørs priser for dette.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober