Hopp til innhold

Tøffe damer inntar «Lilyhammer»

Straks er det klart for tredje sesong av «Lilyhammer» og allerede nå kan du se bilder av noe av det som skal foregå.

– Jeg kan røpe at det i tredje sesong blir flotte damer fra offentlig sektor med vilje og integritet, sier prosjektredaktør for «Lilyhammer», Tone C. Rønning i NRK.

– Flotte karakterer

29. oktober vises første episode av den tredje sesongen for publikumsfavoritten «Lilyhammer».

Trond Fausa Aurvåg og Ida Elise Broch

SNEKKER: Ida Elise Broch kommer inn i serien

Foto: Lars Ivar Tumyr/Rubicon TV

Da blir det møte med Steven Van Zandts rolle Frank Tagliano, det tidligere medlemmet av New York-mafiaen som flyttes til Norge i et vitnebeskyttelsesprogram. Og det å plassere en hardbarket amerikaner til Lillehammer, byr på mange utfordringer. For Frank Tagliano klarer ikke å legge av seg uvanene med utpressing og bestikkelser, til tross for sin nye identitet, Giovanni Henriksen.

Van Zandt, som også er kjent som musikeren «Little Steven», har fått med seg Bruce Springsteen i en gjesterolle i sesong 3 av tv-serien «Lilyhammer». «The Boss» skal spille rollen som eieren av et likhus.

Bruce Springsteen og Little Steven

KOMPISER: Bruce Springsteen får en rolle i tredje sesong av Lilyhammer.

Foto: Hommedal .Marit / SCANPIX

Bruce Springsteen og Steven Van Zandt er gode venner fra mange år tilbake. De to har spilt sammen en rekke ganger på musikkscener flere steder i verden gjennom E Street Band.

Men det er ikke bare store amerikanske stjerner som får plass i serien. Rønning kan fortelle om flere sterke damer som har inntatt rollelistene.

– Jeg kan forsikre om at vi får noen flotte kvinnelige karakterer. Ida Elise Broch entrer klubben til Frank, Flamengo, som snekker. Laila Goody, Marika Enstad og Ågot Senstad portretterer tre engasjerte streke kvinner fra offentlig sektor , sier hun, og fortsetter:

Tone C. Rønning

FORNØYD: Tone C. Rønning, prosjektredaktør i NRK, sier det er mye å glede seg over i sesong tre.

Foto: Julia Marie Nagelstad

– Jeg er veldig stolt av de nye kvinnerollene som er nye for sesongen.

Her kan du se nye bilder fra serien

Konverterer til islam

Serien er skrevet av Anne Bjørnstad, Eilif Skodvin og Steven Van Zandt, og Rønning forteller at det leveres i alle ledd.

– Til tross for stort tidspress, er det jobbet bedre enn noen sinne, sier hun og kan røpe følgende smakebiter:

– Serien starter med Roar, så søker han kjæreste utenfor Norges grenser. Jan Johansen flyktet landet og søkte asyl i Irak i sesong to. Han kommer nå tilbake etter å ha vært i lrak og har konvertert til islam.

Rønning forteller at den gode satiren er ivaretatt.

– Det synes jeg er gøy, samtidig som denne satiren også sier noe om samfunnet vårt.

Trond Fausa Aurvåg og Steven van Zandt, bossen og hans høyre hånd

BOSS: Steven van Zandt og Trond Fausa Aurvåg er tospann i sesong tre også.

Foto: Rubicon TV

I år har også to nye regissører blitt med på laget. En av dem er Øystein Karlsen, som også er kjent fra dramaserien «Dag».

– Jeg er veldig glad for å ha fått med han på laget, han har gjort mange episoder i sesong tre og tilfører vitalitet og gir serien mer styrke og følelser, forteller hun.

I tillegg er også Tuva Novoty med i regissør-teamet.

– Glede seg over gjensyn

De tidligere sesongene har vært en publikumssuksess, og kan også skilte med blant annet to Gullnymfer-priser fra Alberts tv-festival i Monaco.

Rønning håper også sesong tre vil slå han.

– Det er herlig når vi lykkes med å lage drama som når ut til et stort publikum, det er kostbart og det er publikums penger vi bruker. Jeg håper jo at publikum vil glede seg over et gjensyn og at vi holder på seerne. I tillegg håper jeg at det kommer nye til, sier hun.

intervju med Steven van Zandt

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.