Hopp til innhold

Mesternes Mester er tilbake: – Utrolig sterke folk med i år

11 tidligere idrettsstjerner skal igjen kjempe om hvem som er sterkest, raskest, mest utholdende og allsidig, og kåre mesternes mester. – Det er utrolig sterke uttøvere med i år, sier programleder Dag Erik Pedersen.

Deltakere Mesternes Mester 2013

Disse ni er bekreftet som deltakere i årets sesong av Mesternes Mester: (øverst fra venstre) Erik Solér, Stine Brun Kjeldaas, Ingrid Kristiansen, Susann Goksør, Aleksander Hetland. (Nederst fra venstre): Gro Espeseth, Oddvar Brå, Kjersti Grini, Knut Holmann.

Foto: NRK/NTB Scanpix/privat / NRK/NTB Scanpix

Etter en liten pause er Mesternes mester igjen tilbake, og 11 tidligere idrettsstjerner med svært forskjellig bakgrunn skal konkurrere om hvem som er den mest allsidige idrettsutøveren.

Programleder er som de foregående sesongene tidligere syklist Dag Erik Pedersen, og årets innspilling er i Italia.

– Liker konseptet

– Jeg er med på Mesternes mester fordi jeg liker konseptet, og synes det er et ålreit og snilt program. Jeg har ikke hatt mulighet til å være med tidligere, men i år passet det, sier Ingrid Kristiansen til NRK.no.

Ingrid Kristiansen

Ingrid Kristiansen

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Den meritterte langdistanseløperen har vunnet flere VM-gull, og flere av de mest prestisjetunge løpene rundt om i verden. Som personlig trener og kursholder i utholdenhetsidretter, holder hun seg i form med trening flere timer daglig.

– Men jeg tror ikke jeg stiller med noen særlige fordeler. Jeg har drevet med en idrett som er ren utholdenhet, litt «treig og sidrumpa». Jeg er ikke eksplosiv nok, også får jeg nok problemer med øvelser under vann og store høyder, sier hun.

Erik Soler

Erik Solér

Foto: Mike Stobe / Afp

Heller ikke Erik Solér ser på seg selv som den største favoritten. Fotballveteranen sier han bare skal «ha det så gøy som mulig», og satser på å slå de andre på humør og glede mer enn det fysiske. Han ser likevel ikke bort fra at konkurranseinstinktet kommer tilbake.

– Nå er et vel omtrent et halvt århundre siden jeg la opp, så fotballmusklene er vel borte. Men fotballhodet er der, og jeg er vant til å konkurrere intensivt og med mye trøkk på korte øvelser, sier han.

Frykter Holmann og Brå

Både Solér og svømmer Aleksander Hetland peker ut padler Knut Holmann som den største favoritten til å vinne.

– Han er gjennomtrent og i dødsbra form, og et ekstremt konkurransemenneske. Han er nok en god allrounder, sier Hetland.

Solér ser det «like sannsynlig å slå Holmann som at jeg er skal lande på Mars i morgen».

– Han er jo sterk som en okse! For øvrig blir nok Oddvar Brå også vanskelig å slå. Han løper sikkert fortsatt 5000 meter på under 15 minutter, ler han.

Ingrid Kristiansen ser også på langrennsikonet som en hard utfordrer, og mener også at håndballspiller Susann Goksør bør komme langt.

Trener mot Mesternes Mester

Årets yngste deltaker er svømmeren Aleksander Hetland, som la opp rundt juletider. Han avsluttet karrieren med VM-gull, men innrømmer at han knapt har trent siden triumfen.

– Jeg har ikke vært i vannet siden VM. Så det blir bra å ha noe å trene mot nå, sier han og sikter til Mesternes Mester.

Hetland sier hans styrke ligger i vannøvelsene, naturlig nok. Derimot frykter han løping, som han mener er hans svakeste side.

– Styrkeøvelser skal vel gå greit, men etter påske må jeg begynne å løpe, sier han.

Om konkurranseinstinktet er på plass hos Hetland, er det ikke alle som er like opptatt av å vinne. En av Norges beste kvinnelige fotballspillere med flere mesterskapsmedaljer på merittlisten, Gro Espeseth, sier hun er med mest fordi hun liker konseptet.

– Konkurransen er jo spennende, men også det sosiale aspektet er en viktig del. Jeg er der i hovedsak for å treffe andre, men konkurranseinstinktet ligger jo der, så det kobler nok inn uansett, sier hun.

Nye grep og nye øvelser

Dag Erik Pedersen, Mesternes mester 2012

Dag Erik Pedersen er igjen programleder i Mesternes Mester.

Foto: Nathalie Sprus/NRK.no

Dag Erik Pedersen er programleder for femte gang, og gleder seg stort til å spille inn en ny sesong.

– Det er kjempestas å være med, og Mesternes Mester er en flott reise å være med på. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på femte sesong, sier han til NRK.no.

Pedersen sier at etter fire år med hardkjør var det godt for både teamet og seerne å ta en pause, og at de nå er fulle av energi til en ny innspilling. Han avslører også at publikum kan forvente seg noen endringer.

– Essensen er fortsatt den samme, og det er feelgood-TV, men vi har gjort noen grep og har med noen nye øvelser, sier han.

Han tror også at årets sesong blir veldig utfordrende, med en svært sterk gruppe utøvere.

– Jeg tror ikke vi har hatt en sterkere gruppe noen gang. All respekt til alle som har vært med tidligere, men det er utrolig sterke folk som er med i år. Det er også et stort aldersspenn, så det blir spennende, sier han.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

  • Tre norske er nominert til Nordisk Råds barn- og ungdomslitteraturpris

    Grøssaren «Udyr» av Ingvild Bjerkeland og høgtlesingsboka «Oskar og eg» av Maria Parr og illustratør Åshild Irgens nominert frå Noreg.

    I tillegg er Saia Stueng frå Karasjok nominert for ungdomsromanen «Hamburgerprinseassa – Eallá dušše oktii» i kategorien for det samiske språkområdet.

    Totalt 14 nordiske biletebøker, barnebøker og ungdomsromanar nominerte til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2024.

    Fleire av dei nominerte tek for seg eksistensielle spørsmål om livet og døden. Eit anna tema som går att er menneska sin relasjon til naturen.

    Vinnaren vert offentleggjort 22. oktober.

    Montasje forfatterportrett Maria Parr og coveret til barneboka Oskar og eg
    Foto: Samlaget/Jula Marie Nagelstad
  • Tungtvann feirer 25-årsjubileum i Operaen

    I år er det 25 år siden Tungtvann slapp sin første EP «Reinspikka Hip Hop».

    Det feirer de med å opptre på Operaen i Oslo.

    15. september blir det nemlig nordnorsk rap på menyen i hovedstadens storstue. Kringkastingsorkestret (KORK) blir også med på feiringen.

    I tillegg er hiphop-profiler som Petter, Jaa9 & OnklP, Lars Vaular, Oscar Blesson, Tyr, Grim Pil og Rambow invitert til jubileet.

    – Med den line-upen vi har så lurer jeg på om operaen er stor nok til å huse oss, sier Jørgen Nordeng i en pressemelding.

    – Sånn rent publikumsmessig, understreker han.

    Nordnorske Tungtvann er regnet for å være de første til å lykkes med rap på norsk.

    – Da vi begynte var det for å bevise at det gikk an. Vi følte at det meste vi hadde hørt av norsk rap ikke hørtes ut som hiphop, sier Nordeng.

    Arrangementet er i regi av Bodø2024.

    – Grunnen til at vi ønsker å gjøre det i Oslo, som den eneste produksjonen vi gjennomfører der, er at dette fenomenet funker på norsk takket være nordlendinger. Da gir det mening å ta det til hovedstaden, forteller programsjef Henrik Sand Dagfinrud

    Tungtvann opptrer på operaen 15. september
    Foto: Tarjei Krogh
  • Fleire artistar droppar Eurovision-arrangement

    Artistane Dotter og Titiyo skulle opptredd i Eurovision Village, men har no trekt seg. Det melder NTB.

    Eurovision Village er det offisielle festivalområdet knytt til Eurovision i Sverige. Der skal det vere fleire konsertar og arrangement frå 4. til 11. mai. Fleire av dei som skal opptre har trekt seg frå arrangementa.

    Bookingansvarleg for Titiyo skriv at «logistiske årsaker» er årsaka til at artisten ikkje speler. Dotter har fått fleire oppfordringar til å boikotte Eurovision på Instagram, fordi Israel deltek, skriv NTB.