Hopp til innhold

Spiller inn «Reisen til julestjernen» med Disney på laget

En mørkere versjon av «Reisen til julestjernen» spilles inn på et drømmeslott i Tsjekkia. Denne gangen har de fått med Disney på laget.

Reisen til julestjernen

Anders Baasmo Christiansen, Agnes Kittelsen og Stig-Werner Moe har alle ledende roller i nyinnspillingen av Reisen til julestjernen. Filmen skal vises til jul.

Foto: NRK

Nils Gaup

Nils Gaup regisserer en nyinnspilling av Reisen til julestjernen.

Foto: NRK
Bård H. Stokke

Bård H. Stokke er markedssjef hos Walt Disney i Norge.

Foto: NRK
Agnes Kittelsen

Agnes Kittelsen spiller den onde heksa i Reisen til julestjernen.

Foto: NRK

Den nye innspillingen av «Reisen til julestjernen» er en langt mørkere variant enn det vi er vant til å se. Sonja er med, bare ikke like syngende. Den triste kongen er også med, denne gangen spilt av Anders Baasmo Christiansen. I tillegg har en heks sluppet inn i rollebesetningen. Hun er maktsjuk og ondskapsfull, og spillers av Agnes Kittelsen.

Med dette er filmen mer tro mot det originale teatermanuset enn originalfilmen, skal vi tro regissør Nils Gaup.

– Dette er en episk historie hvor vi følger Sonjas kamp om å finne julestjernen. Vi holder oss til den opprinnelige historien, skrevet av Sverre Brandt. Vi har respekt for- og tar hans manus veldig på alvor, sier Nils Gaup.

Norges første Disneyproduksjon

Klassikeren som nå spilles inn er den første Disneyproduksjonen i Norge. Filmen er overtatt av Disneys store maskineri og får dermed hjelp med å bli markedsført i alle kanaler.

– Vår store drøm er å få Disneys varemerke på «Reisen til julestjernen», men det er mange som har noe å si om det. Dette er en avgjørelse som blir tatt av høye herrer langt oppe isystemet, sier Bård H. Stokke, som er markedssjef i Walt Disney, Norge.

En mørkere produksjon

Det er en farligere film vi får servert i versjonen som nå spilles inn i Tsjekkia, med hekser og kosteskaft, nordavind onde grever og maktsyke mennesker.

– Den blir ikke som jeg husker den fra mine juleminner som barn. Men, det blir en flott familiefilm. Min sønn på snart sju skal få se den. De store fortellingene om det gode og det onde, og om modige barn kan fortelles mange ganger på forskjellige måter, sier Agnes Kittelsen.

Filmen er en av de mest kommersielle filmene i nyere tid i Norge. Den er allerede solgt til 11 land og kommer på kino til jul.

Drømmeslott i Tsjekkia

Dømmeslottet i Tsjekkia. Her foregår innspillingen av Reisen til julestjernen.

Foto: NRK

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP