Hopp til innhold

NRK gjorde rent bord under nordisk medie-festival

Mediefestivalen for barneproduksjoner på TV, radio og på nett i hele Norden gikk av stabelen i Ebeltoft i Danmark denne uka. NRK stakk av med priser i samtlige kategorier under utdelingen lørdag.

NRK Super, montasje

NRK Super tok med seg mange priser fra Den nordiske barnemedie-festivalen 2011.

Foto: NRK

I Danmark har 150 medieansatte fra hele Norden vært samlet i Danmark til en faglig festival denne uka, Den nordiske barnemedie-festivalen 2011. Her ble det også kåret vinnere blant de beste produksjoner i radio, TV og på nett i Norden de siste to årene.

Video Barnas supershow - musikkvideo (16:30 @ Barnas supershow - m

Barnas Supershow vant flere priser under årets nordiske barnemedie-festival.

Foto: Nyhetsspiller

I TV-kategorien Non Fiction opp til 6 år vant NRKs Barnas Supershow førsteplass, før svenske Elias äventyr laget av SVT og Her er eg, også produsert av NRK.

På nettet vant satsningen Mia, en produksjon av NRK Super, og på radio vant blant andre produksjonen Katla flytter, som er sendt i NRK.

Radioinnslaget om Katla fra NRK Super vant pris under mediefestivalen i Danmark.

Hør NRK Super på radio her
Barnas Supershow kan du se her

Programredaktør i NRK Super, Nils Stokke, var søndag på vei hjem fra Danmark - med ekstra stolt bagasje.

Nils Stokke

Programredaktør i NRK Super, Nils Stokke, er stolt over prisene fra helgas utdelinger i Danmark.

Foto: Inger-Marit Sæby / NRK

– Jeg tror aldri vi har gjort det så bra som nå. To TV-priser og to radio-priser er veldig bra. Selv om det er en kåring innad i Norden, så henger disse prisene høyt, forteller han til NRK.no.

Det er første gang den nordiske festivalen har slått sammen kåringene for radio og TV i en festival, og omlag 30 personer fra NRK var tilstede under arrangementet.

Stokke forteller at det var stor bredde i produksjonen fra Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Færøyene.

– Dette er en veldig anerkjennelse, og det viser bare at det vi lager holder en høy kvalitet. Selv om vi klart har tanker om det selv, er det greit å få det bekreftet av andre i bransjen.

Alle døde små dyr, produsert av NRK, vant også pris - for beste program for yngste målgruppe.

Se hele listen med vinnere under:

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.