Hopp til innhold

Nico & Vinz suser inn på Billboard-lista

Oslo-duoen kom i dag inn på 91. plass på den amerikanske lista Billboard Hot 100 med «Am I Wrong».

Nico & Vinz på Billboard

SLÅR GJENNOM I USA: Nico & Vinz, tidligere Envy, har nå entret den gjeve Billboard Hot 100-lista. Her Nicolay Sereba (til venstre) og Vincent Dery under Nobelkonserten i fjor.

Foto: Vegard Grøtt/faksimile Billboard.com / NTB Scanpix

Låta ga Nico & Vinz duoens første Billboard Hot 100-posisjon da den i dag entret den prestisjetunge musikklista.

– Dette er kjempestort. Det er veldig sjeldent at dette skjer med norske artister, og det skjer utrolig fort. Det er bare en uke siden Nico & Vinz flyttet til Los Angeles for å satse i det amerikanske markedet, sier Marie Komissar, musikkprodusent i NRK P3.

Marie Komissar

HAR TROEN: NRK P3s musikkprodusent Marie Komissar tror Envy har det som skal til for å slå gjennom i USA.

Foto: Jon-Annar Fordal

Billboard Hot 100 tar for seg de hundre mest populære singlene i USA fra uke til uke.

Lista lages ved å sammenfatte salgstall, spilletid på radio, strømming på nett og lovlig nedlasting av musikk.

Også populær på iTunes

«Am I Wrong» ble i starten av april listet på nesten hundre amerikanske radiostasjoner etter at den ble presentert som beste nykommer i Ryan Seacrests listeprogram «American Top 40».

– Drømmen har alltid vært å bli en av verdensenerne. Nå er vi ett skritt nærmere. Det er godt å se at den døren nå er åpnet, sa Nico & Vinz til NRK.no da.

Låten ligger også i skrivende stund på 18. plass på lista over de mest nedlastede sanger på amerikanske iTunes.

– Nå må Nico & Vinz fortsette å ha sterke låter å by på, og det vet jeg at de har. De må også være synlige for amerikanerne og drive promoarbeid. De er veldig sjarmerende gutter, så jeg tror det skal gå bra for dem i USA, avslutter Marie Komissar.

A-ha er den eneste norske artisten som har toppet Billboard Hot 100 med «Take on Me» i 1985. Ylvis-brødrenes «What Does The Fox Say» nådde nummer seks i fjor høst.

LES OGSÅ:

Hør Nico & Vinz snakke om å slå gjennom i USA i Lydverket i 2011:

Nico & Vinz (daværende Envy) har aldri lagt skjul på sine store ambisjoner. Hør dem snakke om å slå gjennom i USA i denne reportasjen fra Lydverket i 2011.

Nico & Vinz, tidligere Envy, framfører «Am I Wrong» under Nobelkonserten i desember i fjor:

Envy på Nobelkonserten

Se Nico & Vinz bli portrettert i Lørdagsrevyen 11. januar 2014:

Nico & Vinz fra Lørdagsrevyen

Kulturstrøm

  • Sjette førsteplass på albumlisten for Ariana Grande

    Ariana Grande sikrer seg sin sjette førsteplass på den amerikanske albumlisten med sitt sjuende studioalbum.

    – En uke med evig solskinn, skrev Ariana Grande i helgen på Instagram – og siktet til suksessen som hennes sjette album, kalt nettopp «Eternal Sunshine», har.

    Utgivelsen solgte det som tilsvarer 227.000 albumenheter i sin første uke, noe som er årets beste hittil, ifølge Billboard. Blant annet ble låtene strømmet 195 millioner ganger. Den nye platen, som også topper VG-lista her hjemme, er laget i samarbeid med svenskene Max Martin og Ilya Salmanzadeh.

    Grande har tidligere toppet albumlisten med «Positions» (2020), «Thank U, Next» (2019), «Sweetener» (2018), «My Everything» (2014) og «Yours Truly» (2013). 2016-platen «Dangerous Woman» kom «bare» til en andreplass.

    Ariana Grande
    Foto: AFP
  • Fem land vil ha «Cammo»

    NRK har inngått opsjonsavtale med Tyskland, Frankrike, Spania, Belgia og Nederland om nyinnspillinger av dramakomedien «Cammo».

    Over 700.000 så første sesong av «Cammo». Serien handler om influenseren Cammo, som går konkurs og må ta på seg jobben som støttekontakt for Kamilla med Downs syndrom.

    – Dette er helt surrealistisk! At humoren og historien i «Cammo» kan treffe både spanjoler og tyskere er skikkelig gøy. Jeg gleder meg til å se hvordan de forskjellige landene tolker manus, og er så takknemlig og glad for at historien om Cammo og Kamilla potensielt skal bli fortalt til så mange millioner mennesker, sier Caroline Glomnes, serieskaper og hovedrolleinnhaver.

    Katelyn Garbin og Caroline Glomnes i rollene som Kamilla og Cammo.
    Foto: NRK

Flere kulturnyheter