Madonna - En naken og røykende Madonna ble denne uka solgt over takst på auksjon.Bonhams

En naken og røykende Madonna ble denne uka solgt over takst på auksjon.

Foto: Bonhams

Naken Madonna «slo» naken Marilyn

Dette bildet av en lettkledd Madonna ble solgt for 140 000 kroner. En lettkledd Marilyn Monroe var det imidlertid ingen som ville ha.

Madonna - Dette Madonna-bildet var mer populært enn en lettkledd Marilyn Monroe på en auksjon nylig.Bonhams

Dette Madonna-bildet var mer populært enn en lettkledd Marilyn Monroe på en auksjon nylig.

Foto: Bonhams

Artisten, og etter hvert ikonet, Madonna, er fremdeles i vinden. Et 20 år gammelt bilde av henne ble denne uka lagt ut for auksjon ved auksjonshuset Bonhams.

Bildet, som ble tatt under hennes Bond Ambition-turné, viser en nærmest naken Madonna, som på den tiden var 31 år og glad i å provosere.

Madonna har ofte provosert med å «spille sexkortet». I 1992 ga hun ut boka «Sex», der hun er fotografert av Steven Meisel. Boka fikk massiv oppmerksomhet, og hun måtte tåle mye kritikk for bokens vovede innhold.

Gikk for tre ganger prisen

Det lettkledde auksjonsbildet som topper denne artikkelen var ikke med i den boka, men ble tatt av samme fotograf. Det ble denne uka lagt ut til auksjon for mellom 30 000 og 40 000 kroner.

Det 48x54 cm store bildet må ha vært populært, da det endte opp med en salgssum på hele 140 000 kroner, eller mer enn tre ganger så mye som auksjonshuset Bonhams satte som minstepris.

Hvem som endte opp med å få bildet på veggen, vil ikke auksjonshuset opplyse til NRK.no, men røper at det var en europeer som ga vinnerbudet.

Naken Marilyn floppet

Men det er ikke alle auksjoner som er like populære.

Et annet lettkledd ikon, som Madonna selv ofte har kopiert stilen til, blant annet i videoen til Material Girl, er Marilyn Monroe.

Monroe var heller ikke fremmed for å stille opp temmelig lettkledd for fotografer. I det som skulle bli hennes aller siste fotoseanse, stilte hun nærmest naken opp for fotografen Bert Stern.

Bildene ble lagt ut for auksjon 8. mai i år, også denne gang hos Bonhams, men ingen ville betale prisen på mellom 106 000 og 148 000 kronene auksjonshuset hadde satt som minstepris. Mange medier omtalte i etterkant auksjonen som en flopp.

17. mai er det imidlertid mulighet for å sikre seg lettkledde bilder av Monroe da Bonhams stiller ut flere av Bert Sterns bilder.

Siste nytt: Kultur

 • Pussy Riot, Nadezjda Tolokonnikova og Maria Aljokhina - Foto: Gabrielle Graatrud / NRK /
  Foto: Gabrielle Graatrud / NRK

  Pussy Riot saksøker regjeringen

  Nadezjda Tolokonnikova og Maria Aljokhinas ble dømt til to års fengsel etter sin punk-protest mot Vladimir Putin i en kirke i Moskva i 2012.

  Nå saksøker Pussy Riot-jentene den russiske regjeringen og krever 120.000 Euro. Les mer på P3.no.

 • US-2014-YOUNG-HOLLYWOOD-AWARDS-BROUGHT-TO-YOU-BY-SAMSUNG-GALAXY- - Foto: Frederick M. Brown / Afp
  Foto: Frederick M. Brown / Afp

  Bieber fikk veldedighetspris

  Justin Bieber har etter hvert blitt kjent for sine mange skandaler, men i natt ble artisten tildelt prisen «Champ Of Charity» under «Young Hollywood Awards», skriver Daily Mail.
  Bieber ble så glad at han omfavnet prisutdeler Grace Kesablak.

 • Video Intervju: Morten Tyldum - Foto: Nyhetsspiller /
  Foto: Nyhetsspiller

  Ny Hollywood-film for Tyldum

  Den norske regissøren Morten Tyldum skal regissere filmen «Chain Of Events», ifølge Variety. Filmen skal basere seg på boka med samme navn av den svenske forfatteren Frederick T. Olsson. Tyldum er aktuell med filmen «The Imitation Game».

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.