Hopp til innhold

Murray: – Jeg vil ikke vitne

Conrad Murray sier fra seg muligheten til å komme med en siste forklaring på hvorfor han ikke har noe med Michael Jacksons død å gjøre.

Conrad Murray i retten

Conrad Murray vil la sin forsvarer J. Michael Flanagan snakke for seg. Han avstår dermed fra muligheten om å overbevise juryen selv.

Foto: KEVORK DJANSEZIAN / Afp

Rettssaken mot Michael Jacksons lege går mot slutten, og de siste vitnene har blitt avhørt.

Conrad Murray (58) er tiltalt for uaktsomt drap på Jackson ved å ha gitt ham en overdose av anestesimiddelet Propofol.

Aktor David Walgren

Aktor David Walgren i aksjon.

Foto: POOL / Reuters

Allerede mandag gikk det rykter i amerikansk presse om at legen ikke ville benytte seg av muligheten til å forklare seg en siste gang for dommeren.

Tirsdag ble dette bekreftet da dommer Michael Pastor for tredje gang forklare legen at han fremdeles har en mulighet til å vitne.

Murray sa at han forsto rettighetene, men at han måtte få snakke med forsvarerne sine. Etter kort tid kom svaret:

– Jeg har bestemt meg for ikke å vitne i denne saken.

Ingen flere vitner

Dommer Michael E. Pastor

Dommer Michael E. Pastor oppfordret juryen til å tenke seg svært godt om fram til torsdag.

Foto: POOL / Reuters

Murrays avgjørelse kom etter at aktoratet tirsdag formiddag var ferdig med å spørre ut Paul White, som er en av USAs fremste anestesileger.

White var forsvarets ekspertvitne, og har tidligere forklart at han tror Michael Jackson selv satte sprøytene med propofol.

Sent mandag fortalte han imidlertid at han ikke ville forlatt rommet. Dette hold han fast ved tirsdag.

Tidligere har blant andre flere av Conrad Murrays kjærester vitnet til hans fordel.

Tirsdag gjorde forsvarerne det klart at det ikke kommer flere vitner som kan tale til fordel for Murrays framtid. Legen risikerer fire års fengsel.

Juryen har fått fri

Dommer Michael E. Pastor brukte tirsdagen til å forberede juryen på hva som skal skje de neste dagene. Juryen er fritatt for oppmøte fram til torsdag. Da starter sluttprosedyrene.

– Dere har mye å gjøre framover, sa Pastor.

– Jeg vil minne dere på om at dere ikke skal diskutere saken med andre enn dere selv. Ikke oppsøk noen som har med denne saken å gjøre. Ikke les bøker, aviser, artikler på internett eller lignende. Vi sees torsdag 4. november, avsluttet dommeren.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober