Conrad Murray i retten - Conrad Murray vil la sin forsvarer J. Michael Flanagan snakke for seg. Han avstår dermed fra muligheten om å overbevise juryen selv. - Foto: KEVORK DJANSEZIAN / Afp

Conrad Murray vil la sin forsvarer J. Michael Flanagan snakke for seg. Han avstår dermed fra muligheten om å overbevise juryen selv.

Foto: KEVORK DJANSEZIAN / Afp

Murray: – Jeg vil ikke vitne

Conrad Murray sier fra seg muligheten til å komme med en siste forklaring på hvorfor han ikke har noe med Michael Jacksons død å gjøre.

Rettssaken mot Michael Jacksons lege går mot slutten, og de siste vitnene har blitt avhørt.

Conrad Murray (58) er tiltalt for uaktsomt drap på Jackson ved å ha gitt ham en overdose av anestesimiddelet Propofol.

Aktor David Walgren - Aktor David Walgren i aksjon. - Foto: POOL / Reuters

Aktor David Walgren i aksjon.

Foto: POOL / Reuters

Allerede mandag gikk det rykter i amerikansk presse om at legen ikke ville benytte seg av muligheten til å forklare seg en siste gang for dommeren.

Tirsdag ble dette bekreftet da dommer Michael Pastor for tredje gang forklare legen at han fremdeles har en mulighet til å vitne.

Murray sa at han forsto rettighetene, men at han måtte få snakke med forsvarerne sine. Etter kort tid kom svaret:

– Jeg har bestemt meg for ikke å vitne i denne saken.

Ingen flere vitner

Dommer Michael E. Pastor - Dommer Michael E. Pastor oppfordret juryen til å tenke seg svært godt om fram til torsdag. - Foto: POOL / Reuters

Dommer Michael E. Pastor oppfordret juryen til å tenke seg svært godt om fram til torsdag.

Foto: POOL / Reuters

Murrays avgjørelse kom etter at aktoratet tirsdag formiddag var ferdig med å spørre ut Paul White, som er en av USAs fremste anestesileger.

White var forsvarets ekspertvitne, og har tidligere forklart at han tror Michael Jackson selv satte sprøytene med propofol.

Sent mandag fortalte han imidlertid at han ikke ville forlatt rommet. Dette hold han fast ved tirsdag.

Tidligere har blant andre flere av Conrad Murrays kjærester vitnet til hans fordel.

Tirsdag gjorde forsvarerne det klart at det ikke kommer flere vitner som kan tale til fordel for Murrays framtid. Legen risikerer fire års fengsel.

Juryen har fått fri

Dommer Michael E. Pastor brukte tirsdagen til å forberede juryen på hva som skal skje de neste dagene. Juryen er fritatt for oppmøte fram til torsdag. Da starter sluttprosedyrene.

– Dere har mye å gjøre framover, sa Pastor.

– Jeg vil minne dere på om at dere ikke skal diskutere saken med andre enn dere selv. Ikke oppsøk noen som har med denne saken å gjøre. Ikke les bøker, aviser, artikler på internett eller lignende. Vi sees torsdag 4. november, avsluttet dommeren.

Siste nytt: Kultur

 • Michael Jacksons Neverland - Foto: Mark J. Terrill / Ap
  Foto: Mark J. Terrill / Ap

  Michael Jacksons Neverland selges

  Deleier av eventyrparken, selskapet Colony Capital, har bestemt seg for å selge popkongens residens mot Jackson-familiens vilje, skriver rollingstone.com. Michael Jackson kjøpte eiendommen i California i 1988 og utstyrte området med både kino, stall og en egen fornøyelsespark. Estimert verdi på Neverland i 2003 var rundt 190 millioner kroner.

 • Brandon Flowers - Foto: Chris Pizzello / AP
  Foto: Chris Pizzello / AP

  Tidenes rareste sangtekst kåret

  «Are we human? Are we dancer?» synger The Killers i låten Human, og stakk dermed av med førsteplassen i strømmetjenesten Blinkbox Musics kåring av tidenes mest forvirrende sangtekst. Det skriver nme.com. På listen finner vi også The Beatles, Black Eyed Peas og Michael Jackson. Sistnevnte havnet på en tredjeplass med Earth Song og tekstlinjen «What about elephants? Have they lost their trust?». Se hele listen.

 • Prince selger luksusvilla

  Den legendariske artisten Prince selger sin luksusvilla i Sør-Spania. Huset som artisten har eid i 16 år, selges via et norsk firma. Living-Estates.no spanderer fly, hotell og transport til og fra Marbella på dem som vil dra ned for en visningstur.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.