Hopp til innhold

Stemningsfull jazz i domkirken

Tradisjonen tro ble årets Moldejazz avsluttet med en nedddempet konsert i domkirken. Hør konserten med Nils Petter Molvær og Sondre Bratland i Jazzklubben, NRK P2 2. juledag.

NP Molvaer
Foto: Bård Skar/NRK

Hør fra konserten

Festivalartist Nils Petter Molvær samlet noen av sine favorittmusikere til avslutningskonserten og sammen fylte de kirkerommet med stemningsfull musikk. Sondre Bratland har de siste tjue åra markert seg som en av våre fremste folkesangere og kvedere og selv om han er en spesialist på religiøse folketoner er han en sanger som behersker mange sjangere og han har bidratt med sitt særpreg til å fargelegge mange ulike musikalske uttrykk. Den amerikanske perkusjonisten Adam Rudolph har i tillegg til egne band gjennom en årrekke bidratt på plater og konserter med blant andre Herbie Hancock, Bill Laswell og Jon Hassell. Eivind Aarset er en av våre fremste gitarister og har vært en nær samarbeidspartner med Nils Petter i mange år.

Folketoner

Nils Petter Molvær fikk vise mange sider av sitt talent under årets Moldejazz. Han er en mester i å tilpasse seg ulike musikalske uttrykk og evner alltid å tilføre de musikalske sammenhengene han bidrar i noe helt personlig.
Konserten i Molde domkirke viser ham i neddempet meditativt samspill. Utgangspunktet er folketoner og religiøse tekster, og musikerne med Molvær og Bratland i spissen tar oss med på en reise i vare musikalske stemninger.

Jazzklubben, NRK P2, søndag 26. desember kl 22:05

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP