Hopp til innhold

Kylie til Nobelkonserten

Superstjernen topper stjernespekket konsertliste.

Kylie Minogue

Kylie Monigue (44) er blant verdens mestselgende artister. Nå er hun klar for Oslo.

Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Listen over artister som skal opptre under årets Nobels Fredspriskonsert i Oslo Spektrum tirsdag 11. desember, er i ferd med å bli full.

Sist ut er Kylie Minogue (44) som også opptrådte under Nobelkonserten i 2007 da prisen gikk til Al Gore og FNs klimapanel.

I løpet av sin karriere har hun hatt hits som «Where the Wild Roses Grow» med Nick Cave, «Spinning Around», «Kids» og «Can't Get You Out of My Head».

De øvrige artistene som til nå er annonsert inkluderer Ne-Yo, Jennifer Hudson, Seal, Il Volo, Laleh, Karpe Diem, Susanne Sundfør, Milow, Fanfare Ciocarlia og OqueStrada.

LES OGSÅ: EU får Nobels fredspris
LES OGSÅ: Hvem skal spille for EU?

Årets vertskap er skuespillerne Sarah Jessica Parker (47) og Gerard Butler (43).

Fredspriskonserten er blitt arrangert i 18 år som en musikalsk feiring til ære for fredsprisvinnerne.

Årets konsert hedrer EU som ble tildelt fredsprisen for «å ha bidratt til å fremme fred og forsoning, demokrati og menneskerettigheter i Europa i mer enn seks tiår».

Fredspriskonserten kringkastes til rundt 350 millioner husstander i mellom 80 og 120 land.

LES OGSÅ: Storinnrykk av regjeringssjefer til Nobel-seremonien
LES OGSÅ: Disse skal lede Nobel-konserten

(©NTB)

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)