Hopp til innhold

Milliardrekord for «Fast & Furious 7»

Bilfilmen har blitt den raskeste gjennom tidene til å tjene inn én milliard dollar.

Furious 7

SUKSESS:Den syvende «Fast & Furious»-filmen har allerede rukket å bli tidenes syvende mest lukrative film. Avdøde Paul Walker (i midten) har en av hovedrollene i filmen.

Foto: Scott Garfield / Ap

Filmen hadde verdenspremiere i begynnelsen av april og brukte 17 dager på å tjene inn én milliard dollar, i underkant av åtte milliarder norske kroner.

Rekorden ble tidligere delt mellom «Avatar», «The Avengers» og den siste Harry Potter-filmen som brukte 19 dager på å håve inn én milliard gjennom billettsalg.

Den har på kort tid rukket å bli tidenes syvende mest lukrative film.

Gode besøkstall i Norge

Filmen har solgt 368.995 billetter i Norge og har dermed gått forbi «Fift Shades of Grey» som årets best besøkte film.

Den ville også gått rett inn på fjerdeplass på listen over fjorårets mest sette filmer og er den syv filmer lange seriens klart mest sette.

Etter suksessen med nummer syv, spår flere medier at Universal Pictures snart vil gå i gang med film nummer åtte i bilfilmserien.

I et intervju på «Jimmy Kimmel Live» antydet hovedrolleinnehaver Vin Diesel at det kan komme tre nye «Fast & Furious»-filmer.

Et monster av en actionfilm!

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober