Hopp til innhold

Mette-Marit åpnet bibliotek: – Privatskole snakker jeg ikke om i dag

Kronprinsette Mette-Marit nektet å kommentere privatskolesaken da hun i dag åpnet sitt friluftsbibliotek i Dronningparken.

Kronprinsesse Mette-Marit ville ikke kommentere kritikken rundt kronprinsparets privatskolevalg da hun i dag åpnet et utendørsbibliotek i Dronningparken.

I dag og i morgen er lysthuset i Dronningparken i Oslo innredet som et midlertidig bibliotek, etter initiativ fra kronprinsesse Mette-Marit.

– Først og fremst er dette et tiltak for å stimulere til leselyst, sa kronprinsessen da hun åpnet utendørsbiblioteket i morges.

Hun fikk også spørsmål fra pressen om kritikken som har kommet etter at kronprinsparet valgte å ta barna ut av den offentlige skolen.

– Det svarer jeg ikke på i dag. Vi er her for noe helt annet, svarte hun kontant på spørsmålene.

Utvalg basert på tips

Bibliotekprosjektet i parken er en forlengelse av kronprinsessens litterære togreise fra tidligere i år.

Utvalget i det midlertidige biblioteket består av tipsene kronprinsesse Mette-Marit fikk på Twitter via emneknaggen #minbok i løpet av togturen, i tillegg til noen av hennes egne favorittbøker.

– Vi fikk inn over 400 tips fra folk via sosiale medier som fulgte litteraturtoget. De bøkene har Deichmanske bibliotek tatt med seg hit i dag, sier kronprinsessen.

Hun oppfordrer til at folk låner bøker i lysthuset og leser dem mens de slapper av i parken.

– Det er hyggelig at folk kommer innom og får seg noen lesetips til sommeren, og låner med seg en bok i parken hvis været er fint. Parken er en liten perle i Oslo, og jeg er glad for å kunne lage litt liv her.

Saken fortsetter under videoen.

Kronprinsesse Mette-Marit åpnet torsdag et friluftsbibliotek i Dronningparken. Se intervju.

– VIL STIMULERE TIL LESELYST: Se intervjuet med kronprinsesse Mette-Marit om friluftsbiblioteket i Dronningparken.

Skal lese japansk litteratur

Kronprinsesse Mette-Marit fortalte pressen at hun så fram til å lese mye japansk litteratur i sommer.

– Jeg har ennå ikke hatt min årlige tur til bokhandelen, men det ligger mange japanere og venter på meg på hytta, sa hun og lo.

– Er noen av kronprinsessens favorittforfattere representert i lysthuset?

– Ja, flere av dem. Jeg har så mange favoritter, det er vanskelig å trekke ut noen få. Jeg leser veldig mye forskjellig. Men skal jeg trekke ut én, må det bli Philip Roth, avsluttet hun.

Biblioteket i Dronningparken er som nevnt åpent i dag og i morgen. Bøkene kan lånes innenfor parkens åpningstid mellom klokka 7 og klokka 20 og leveres tilbake når parken forlates.

LES OGSÅ:

En femtiårsjubilant var blant de første besøkende i kronprinsesse Mette-Marits friluftsbibliotek. Se kronprinsessens møte med henne.

STARTET BURSDAGEN MED BØKER: Femtiårsjubilant Cathrine Næss var den første besøkende i friluftsbiblioteket. Se kronprinsessens møte med henne.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)