Audio Bullys - Audio Bullys er en av gruppene som kommer til Extrema Outdoor på Kalvøya.Promo

Audio Bullys er en av gruppene som kommer til Extrema Outdoor på Kalvøya.

Foto: Promo

Mer festival på Kalvøya

Den som trodde Kalvøya var død som festivalarena tar feil. I juni er det klart for det største arrangementet for elektronisk musikk i Norge noensinne.

Extrema Outdoor - Extrema Outdoor arrangeres på Kalvøya i Sanvika 26. juni 2010.Extrema Outdoor

Extrema Outdoor arrangeres på Kalvøya i Sanvika 26. juni 2010.

Foto: Extrema Outdoor
Dennis Ferrer - Dennis Ferrer er en av dj-ene som tar turen til Kalvøya.Promo

Dennis Ferrer er en av dj-ene som tar turen til Kalvøya.

Foto: Promo

Lørdag 26. juni 2010 gjenoppstår Kalvøya som ramme for en festival, når elektronikafestivalen Extrema Outdoor inntar øya.

15 år

I løpet av 13 timer skal over 50 DJ-er og artister spille på åtte scener spredt utover øya. Det er duket for det største arrangementet for elektronisk musikk i Norge noensinne, melder arrangørene.

15 år gamle Extrema Outdoor er en av Nederlands største festivaler og trekker årlig rundt 50.000 besøkende. I sommer setter festivalen for første gang kursen mot Norge og Kalvøya.

Blant DJ-ene loves både internasjonale stjerner og et bredt spekter av artister fra den norske klubbscenen.

Klubber

Størrelser som Audio Bullys , Dennis Ferrer , Ferry Corsten og Booka Shade har meldt sin ankomst, meldes det videre.

Festivalen skal også vise fram Oslos klubbscene, og nattklubber og konsepter som Fisk & Vilt, Barbeint, Sunkissed, Emil&Samuel og The Villa skal alle ha egne områder som vil representere deres uttrykk.

Festivalens leder, Marcel Mingers, har siden 1992 jobbet med store DJ-er og produsenter som Tiesto, Roger Sanchez, Eric Morillo, David Guetta og Deep Dish.

Gjester fra hele Europa

– Det kommer gjester fra hele Europa og vi har allerede booket hele Rica Hotell G20 i Oslo for å innlosjere gjester og festivaldeltakere. Alle som kommer utenbys fra kan kjøpe en pakke som består både av festivalbilletter og overnatting, sier Mingers i en uttalelse.

Nyheter om festivalen samt informasjon om billettkjøp og annet ligger ute på festivalens hjemmeside.

(NTB)

Siste nytt: Kultur

 • Michael Jacksons Neverland - Foto: Mark J. Terrill / Ap
  Foto: Mark J. Terrill / Ap

  Michael Jacksons Neverland selges

  Deleier av eventyrparken, selskapet Colony Capital, har bestemt seg for å selge popkongens residens mot Jackson-familiens vilje, skriver rollingstone.com. Michael Jackson kjøpte eiendommen i California i 1988 og utstyrte området med både kino, stall og en egen fornøyelsespark. Estimert verdi på Neverland i 2003 var rundt 190 millioner kroner.

 • Brandon Flowers - Foto: Chris Pizzello / AP
  Foto: Chris Pizzello / AP

  Tidenes rareste sangtekst kåret

  «Are we human? Are we dancer?» synger The Killers i låten Human, og stakk dermed av med førsteplassen i strømmetjenesten Blinkbox Musics kåring av tidenes mest forvirrende sangtekst. Det skriver nme.com. På listen finner vi også The Beatles, Black Eyed Peas og Michael Jackson. Sistnevnte havnet på en tredjeplass med Earth Song og tekstlinjen «What about elephants? Have they lost their trust?». Se hele listen.

 • Prince selger luksusvilla

  Den legendariske artisten Prince selger sin luksusvilla i Sør-Spania. Huset som artisten har eid i 16 år, selges via et norsk firma. Living-Estates.no spanderer fly, hotell og transport til og fra Marbella på dem som vil dra ned for en visningstur.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.