Audio Bullys - Audio Bullys er en av gruppene som kommer til Extrema Outdoor på Kalvøya.Promo

Audio Bullys er en av gruppene som kommer til Extrema Outdoor på Kalvøya.

Foto: Promo

Mer festival på Kalvøya

Den som trodde Kalvøya var død som festivalarena tar feil. I juni er det klart for det største arrangementet for elektronisk musikk i Norge noensinne.

Extrema Outdoor - Extrema Outdoor arrangeres på Kalvøya i Sanvika 26. juni 2010.Extrema Outdoor

Extrema Outdoor arrangeres på Kalvøya i Sanvika 26. juni 2010.

Foto: Extrema Outdoor
Dennis Ferrer - Dennis Ferrer er en av dj-ene som tar turen til Kalvøya.Promo

Dennis Ferrer er en av dj-ene som tar turen til Kalvøya.

Foto: Promo

Lørdag 26. juni 2010 gjenoppstår Kalvøya som ramme for en festival, når elektronikafestivalen Extrema Outdoor inntar øya.

15 år

I løpet av 13 timer skal over 50 DJ-er og artister spille på åtte scener spredt utover øya. Det er duket for det største arrangementet for elektronisk musikk i Norge noensinne, melder arrangørene.

15 år gamle Extrema Outdoor er en av Nederlands største festivaler og trekker årlig rundt 50.000 besøkende. I sommer setter festivalen for første gang kursen mot Norge og Kalvøya.

Blant DJ-ene loves både internasjonale stjerner og et bredt spekter av artister fra den norske klubbscenen.

Klubber

Størrelser som Audio Bullys , Dennis Ferrer , Ferry Corsten og Booka Shade har meldt sin ankomst, meldes det videre.

Festivalen skal også vise fram Oslos klubbscene, og nattklubber og konsepter som Fisk & Vilt, Barbeint, Sunkissed, Emil&Samuel og The Villa skal alle ha egne områder som vil representere deres uttrykk.

Festivalens leder, Marcel Mingers, har siden 1992 jobbet med store DJ-er og produsenter som Tiesto, Roger Sanchez, Eric Morillo, David Guetta og Deep Dish.

Gjester fra hele Europa

– Det kommer gjester fra hele Europa og vi har allerede booket hele Rica Hotell G20 i Oslo for å innlosjere gjester og festivaldeltakere. Alle som kommer utenbys fra kan kjøpe en pakke som består både av festivalbilletter og overnatting, sier Mingers i en uttalelse.

Nyheter om festivalen samt informasjon om billettkjøp og annet ligger ute på festivalens hjemmeside.

(NTB)

Siste nytt: Kultur

 • Trailer "Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant". Kinopremiere 25. desember 2013.

  Kan få publikumspris

  Den svenske filmen «Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant» er nominert til publikumsprisen foran European Film Awards 2014.
  Den svenske filmen ble også en stor publikumsfavoritt her i Norge, melder NTB.

 • Susanne Sundfør på Bergenfest 2007 - Foto: unknown / NRK
  Foto: unknown / NRK

  Sundfør til de unge

  Sterke artistnavn som Susanne Sundfør, Thea & The Wild, Sondre Lerche og Jaga Jazzist står på artistlisten når Oslo-scenen Parkteatret byr på konserter for unge publikummere.
  Det er såkalt fri aldersgrense, og man retter seg spesielt mot dem mellom 14 og 18 år med tidligere konsertstart og rimelig inngangspris, melder NTB.

 • Ny smakebit fra Foo Fighters

  Sjefen for Twitter Music, Bob Moczydlowsky, postet i går en videosnutt med et utdrag fra bandets nyeste album «Sonic Highways». Videoen ble retweetet av Foo Fighters offisielle Twitter-konto. Rockernes åttende album slippes 10. november i USA.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.