Hopp til innhold

Mannen med de tusen stemmer

Henning Stranden, mannen med de tusen stemmer, imponerer med sin tolkning av "We are the world" på sendingen fredag 16. november. De andre tre som er med og skaper stemning i studio med vakker sang er Randi Tytingvåg, Cecilia Vennersten og Lars Martin Myhre.

Lars Martin Myhre, Cecilie Vennersten, Ivar Dyrhaug, Randi Tytingvåg og Hening Stranden.

Lars Martin Myhre, Cecilie Vennersten, Ivar Dyrhaug, Randi Tytingvåg og Henning Stranden.

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Se hele fredagens sending her!

Ikke vist på TV: Myhre i duett med Vennersten

Mannen med de tusen stemmer!

Moldenseren Henning Stranden byr på fantastisk, humoristisk imitasjon og tolkning av blant annet ”We Are the World” i Beat for Beat!

Henning Stranden

'We are the world'?

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Henning, født og oppvokst i Molde, er utdannet ved Konservatoriet i Kristiansand. Sammen med Henning Strandens Minitrio reiser han på Rikskonsertturné og presenterer egne melodier til tekster av Halldis Moren Vesaas i høst.

Minitrio?

Hva er en minitrio? I følge Henning, så har de fått navnet fordi de to andre er så små….

Minitrioen har et juleshow med mye humor under oppseiling og de gjør også opptredener med barnesanger for barneskoler rundt om i landet.

En av Hennings spesialiteter er å gjøre sine egne versjoner av låter – for eksempel gjøre pop om til country eller gjøre julesanger i reggaeversjon. Kveldens tolkning av DDEs ”Rompa mi” er et hylende morsomt eksempel på Hennings komiske talent, og på hans flotte stemme.

Hennings store inspirasjonskilde er Michael Jackson, og han er ellers opptatt av fotball (Molde FK), DJ-miksing og vegetarmat!

Jazz og teater

Stavangerjenta Randi Tytingvåg er Hennings makker i kveld. Randi er både sanger og komponist, og beveger seg i landskapet mellom jazz, pop, klezmer og kabaret – en meget allsidig dame!

Randi Tytingvåg og Henning Stranden

Randi Tytingvåg og Henning Stranden i vakker duett

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Randi studerte jazz i London ved Roehampton School of Arts, og hun debuterte på hjemmebane under MaiJazz i 2001. I 2004 ble hun utnevnt til årets Stavangerkunster og i 2006 kom hennes suksessalbum ”Let Go”. Hun har tidligere gitt ut albumet ”Heavenly Attack”.

Skyfri himmel

Multitalentet Randi debuterte på Rogaland Teater høsten 2006 med hovedrollen i ”Skyfri himmel”. Stykket er skrevet av Olaug Nilssen, basert på Bjørn Eidsvågs sanger. Mer enn 35 000 mennesker kjøpte billetter til forestillingen, og i 2007 ble stykket satt opp som gjestespill på Det Norske Teatret i Oslo.

I tillegg til Randis vare tolkninger av Bjørn Eidsvågs sanger i kveld, får du også høre henne i en flott duett med Lars Martin Myhre i Tom Waits’ ”Ol’ 55”.

Det vackraste

Cecilia Vennersten

'Det vacraste' med Cecilia

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Vår gjest fra Sverige, Cecilia Vennersten, slo igjennom i 1995 da hun sang ”Det vackraste” i den svenske Melodi Grand Prix. Cecilia vant ikke konkurransen men låten og debutalbumet ”Cecilia Vennersten” ble en stor suksess både i Norge og i Sverige, og Cecilia kunne smykke seg med høye listeplasseringer og en Grammis for Årets låt 1996!

Cecilia har jobbet profesjonelt med musikk siden gjennombruddet i 1995. Hun er selvlært innenfor sang, men har studert musikkvitenskap på Universitetet i Göteborg.

I tillegg til musikken, driver Cecilia også en kombinert coffee shop og presang- og barneklærsbutikk. Hun får også tid til maling, baking, skriving og golf!

Du får selvfølgelig høre ”Det vackraste” i kveld – det er bare å lene seg tilbake og nynne med.

Teater og filmkomponist

De fleste kjenner vel Cecilias makker Lars Martin Myhre fra samarbeidet med Odd Børretzen, men Lars Martin var, i starten av sin karriere, mest aktiv innen jazz. Han startet Slagen Storband i 1977 og var dirigent for bandet i 10 år!

Lars Martin Myhre

Selveste Lars Martin Myhre

Foto: Erik Dyrhaug / NRK

Lars Martin har også skrevet musikk til et tyvetalls teaterstykker, to musikaler og han har skrevet musikk til spillefilmene ”Henrys bakværelse” (1982), Prinsen Fogo (1988) og til dokumentarfilmen ”Å seile sin egen sjø” (2002).

Nynner i bakgrunnen?

I 1981 startet han det suksessrike samarbeidet med Odd Børretzen. Det første albumet ”Noen ganger er det all right” (1995) lå hele 98 uker på VG-lista! Om det å være bakgrunnsmann sier Lars Martin: ”Jeg tjener like mye penger, og han (Odd Børretzen) har Se og Hør på døra”.

I 2001 ga Lars Martin ut albumet ”10 sanger” hvor han satte musikk til tekster av blant andre Ingvar Hovland og Jens Bjørneboe. I 2006 kom soloplaten ”Stengetid” hvor I. Hovland har skrevet 10 av platas 11 sanger.

Lars Martin har jobbet med musikk på heltid siden han var ganske ung, og i kveld får du, blant mange flotte sanger, høre en perle av en Prøysen-sang – ”Lises vise”!

Da er det bare å ønske god fornøyelse, og vil du synge med, så gå inn på tekst-tv side 777!

 

 

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.