Hopp til innhold

Livet etter «Ingen grenser»

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kenneth kjemper igjen sin hardeste kamp mot kreften, døvblinde Tare går Norge på langs og Marianne drømmer om å bestige Kilimanjaro. Dette er historien om livet etter «Ingen grenser».

Da Kari Sangro Olestad og resten deltagerne i andre sesong av «Ingen grenser» endelig nådde toppen av Snøhetta, jublet hele 1,4 millioner nordmenn med dem foran TV-skjermen.

To år tidligere kunne neste 1,2 millioner seere kjenne Erik Normanns skuffelse da han etter en ulykke måtte forlate ekspedisjonen over Nordkalotten i ambulansehelikopter.

Les også: Ingen grenser for seertallene

Nett-TV: Se begge sesongene av «Ingen grenser» her

Ikke noe «freakshow»

Da Lars Monsen la ut ekspedisjon med de 11 første deltagerne i 2009, var det nok ikke mange som kunne forutse hvor populært «Ingen grenser» ville bli, bortsett fra Monsen selv.

Til tross for enkelte negative uttalelser fra personer som mente konseptet var ment som et «freakshow», beviste alle de 22 deltagerne at de, til tross for sine funksjonshindringer, ikke hadde noen grenser når det gjaldt å gjennomføre målene de hadde satt seg fore.

Les også: Rekordmange fulgte dem til topps

Hva skjedde med Elin?

Men hva nå, ett og tre år senere? Har Tare, Geir Arne og Siv fortsatt å tøye grenser? Hvordan gikk det med Elin etter at hun måtte bryte, og har Bjarte fått utvidet sitt sosiale nettverk?

Se hvordan det har gått med hver og én av deltagerne ved å flytte musepekeren over bildene i toppen av artikkelen, eller klikk deg inn på mer info om hver person i teksten nedenfor.

Slik har det gått med deltagerne i sesong 1:

Slik har det gått med deltagerne i sesong 2:

(Frode Bergquist, Erik Normann og Ingvill Bruland Vadla ønsket ikke å stille til intervju, mens NRK.no ikke lyktes å komme i kontakt med Suzanna Tangen, journ. anm.)

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.