Hopp til innhold

Hva mener du er årets bok?

Hvilken bok har gjort mest inntrykk på deg i 2010? Bli med i Bok i P2s lytterkonkurranse!

Leser bøker

Skriv en omtale av din favoritt blant årets bøker, og du kan vinne Bok i P2s konkurranse.

Foto: Åserud, Lise / Scanpix

  • Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
  • Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Bok i P2 vil ha din helhjertede, subjektive, originale og overbevisende omtale av den boken som har betydd mest for deg i år.

Skriv en tekst på minst en halv A4-side hvor du gir din egen begrunnelse for hvorfor akkurat DENNE boka har gitt deg den beste leseopplevelsen. Boka må være utgitt i 2010.

Du kan både få din bokomtale publisert på NRK.no og bli invitert til Bok i P2s store årsoppsummering 16. desember – vi betaler reisen!

Bli med i konkurransen!

Sånn gjør du for å være med:

Skriv en omtale av den boken som gjorde mest inntrykk på deg. Det kan være sakprosa eller roman, et dikt eller en barnebok – de eneste kriteriene er at boken må være norsk og utgitt i 2010.

Det er viktig at du forteller hva du likte ved boken og hvorfor: var det handlingen, temaet, forfatterens måte å skrive på, bokens budskap? Vær så konkret og detaljert som mulig.

Teksten bør være på minst en halv A4-side!

Send inn ditt forslag til:

  • e-postadressen bok.i.p2@nrk.no (merket «Omtale 2010»), eller
  • postadressen Bok i P2 / NRK P2, Bj. Bjørnsons Plass 1, 0340 Oslo

Fristen er torsdag 9. desember!

Oppsummerer bokåret i desember

Romanprisen 2010
Foto: Ana Leticia Sigvartsen / NRK

16. desember kl. 16.30 sender Bok i P2 en timelang oppsummering av bokåret 2010.

NRKs egne bokanmeldere Leif Ekle, Knut Hoem og Anne Cathrine Straume, samt Dagbladets litteraturkritiker Cathrine Krøger, blir våre gjester i studio. De kommer til å fortelle hvilke av årets bøker har gjort mest inntrykk på dem. Hva har vært best, rarest, morsomst og viktigst?

Sendingen kommer til å by på en kombinasjon av analyse og underholdning, konkurranse med fine bokpremier, og offentliggjøring av de seks nominerte romanene til P2-lytternes romanpris.

Vær publikum i studio!

Vil du oppleve stemningen i studio under sendingen? Møt opp i Radiohuset på NRK Marienlyst den 16. desember. Vi åpner dørene for publikum kl. 15.30, én time før sendingen starter.

Her er det «førstemann til mølla»-prinsippet som gjelder. Vi har kun et begrenset antall plasser!

Diskuter årets bøker på Bok i P2s Facebook-side!

Kulturstrøm

  • Sangtekster har blitt enklere, mer repeterende, aggressive og selvopptatte

    Et team av europeiske forskere har analyserte ordene i mer enn 12.000 engelskspråklige sanger, på tvers av sjangrene rap, country, pop, R&B og rock fra 1980 til 2020.

    Ifølge studien, som ble publiser torsdag, har sangtekster blitt enklere og mer repeterende. Tekstene har også blitt mer aggressive og selvopptatte i løpet av de siste 40 årene, skriver The Guardian.

    En av forskerne bak studien, Eva Zangerle, understreker at sangtekster kan være et «speil av samfunnet», som gjenspeiler hvordan en kulturs verdier, følelser og opptatthet endrer seg over tid. Studien trakk ikke frem hvilke artister funnene gjaldt.

    Sangtekster
    Foto: AP
  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)