Video Linkin Park endelig i Norge - Foto: Nyhetsspiller /

VIDEO: Linkin Park endelig i Norge.

Linkin Park endelig i Norge

For første gang er det populære rocjkebandet Linkin Park i Norge. I kveld spilte de på Hovefestivalen utenfor Arendal.

- Vi har stadig vekk fått spørsmålet fra norske fans om når vi kommer hit, og vi har lovet å komme. Nå er vi her, og vi skal gjøre vårt beste. Vi håper å kunne framføre låtene våre med mer energi og følelse enn på platene våre, sa vokalist Chester Bennington til NRK før konserten.

Gruppen er kjent for eksperimentering med sjangere, og fspesielt or samarbeidet med rapperen Jay-Z ,. der de fusjonerte stilartene rap og nymetall.

Linkin Park reiser over hele verden, og sist uke hadde de konsert i Moskva. På verdensbasis har de solgt mer enn 50 millioner album.

De har laget musikken til alle de tre Transformers-filmene, den siste av dem har verdenspremiere i morgen.

- Det er veldig kult at regissøren Michael Kay er fan av musikken vår, og at han har gitt musikken en så framtredende rolle i filmene, spesielt de to siste, sier Chester Bennington.

LES OGSÅ: – Dette blir diggbart og rått

LES OSGÅ: Værvarsler for festivalsommeren

LES OGSÅ: Linkin Park til Hove

LES OGSÅ: - Jeg kan ikke tro det

Siste nytt: Kultur

 • Mark Hamill - Foto: Jonathan Short / NTB Tema
  Foto: Jonathan Short / NTB Tema

  Hamill: – En uventet gave

  Mark Hamill, som spilte den unge kjekkasen Luke Skywalker i de tre første «Star Wars»-filmene, kaller sin medvirkning i den nye filmen for «en uventet gave».

  Det var sterkt for ham å komme tilbake til filmsettet etter mer enn 30 år, siden det brakte tilbake så mange minner, forteller Hamill (62) til BBC.

 • Uma Thurman - Foto: Eugene Hoshiko / NTB Tema
  Foto: Eugene Hoshiko / NTB Tema

  Uma klar for kjøkkenet

  Uma Thurman er nyeste skuespiller klar for kokkefilmen der Bradley Cooper spiller ambisiøs chef. Den 44 år gamle «Kill Bill»-stjernen gjør dermed Sienna Miller og Emma Thompson selskap i regissør John Wells' film om kokkegeniet som vender hjem til London for å starte sin egen restaurant.

 • Aktiv Ace Frehley

  Allerede før han har sluppet sitt nye studioalbum, har den tidligere Kiss-gitaristen Ace Frehley planene klare for sin neste utgivelse.

  – Mitt neste album skal bare være covere og remikser, og det vil bli noen gjesteartister på det. Det burde være klart i løpet av neste år. Jeg har allerede begynt å jobbe med det, sier han til byrået Wenn.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.