Lever som Elvis

Kjell Elvis er eneste Elvis-imitator av yrke i Skandinavia. Foto: Per Løchen

Kjell Elvis er eneste Elvis-imitator av yrke i Skandinavia. Foto: Per Løchen

Kjell Elvis er Norges mest kjente Elvis-imitator. Noen mener også at han er den beste.

Se bilder fra Kjell Elvis' karriere!

Kjell Henning Bjørnestad (33) fra Lyngdal i Vest-Agder begynte å etterligne Elvis i det små mens han tjenestegjorde i militæret i 1988, men det var i 1994 at alvoret startet. Da tok han den tunge avgjørelsen om å fikse på utseendet.

Drømmen

Dette ble den første i rekken av flere plastiske operasjoner som skulle føre ham nærmere målet - å se ut som sitt store idol og å bli verdens beste Elvis-imitator.

Det betydde også at personen Kjell Henning Bjørnestad måtte vike plass for aliaset Kjell Elvis. Heretter var det hardt arbeid som gjaldt for å få oppfylt drømmen.

Bjørnestad har tatt flere operasjoner for å ligne sitt idol. Foto: Trygve Skramstad / Scnapix.

Bjørnestad har tatt flere operasjoner for å ligne sitt idol. Foto: Trygve Skramstad / Scnapix.

Dokumentar

I 1997 kom utløsingen. Da ble han norgeskjent gjennom NRK i dokumentarfilmen ”Kjell Elvis” om hans liv som imitator. Filmen ble også vist i Sverige, Tyskland og Danmark.

I tillegg ble han nummer seks i en prestisjetung Elvis-konkurranse i USA med over 85 deltakere. Nå kunne sørlendingen gjøre alvor av planene om å leve av å ligne på Elvis.

I 1999 vant han en ny personlig seier da han kom på andreplass i det uoffisielle "EM i Elvis" i Tyskland. Og for to år siden kunne han kalle seg Nordens Elvis etter å ha vunnet det Nordiske mesterskapet for Elvis-imitatorer.

Elvis-festival

Samme år forsøkte han å etablere en Elvis-festival i Sørlandshallen i Kristiansand.

Publikumstilstrømningen ble imidlertid langt mindre enn forventet og Kjell Elvis gikk på en økonomisk smell og tapte nærmere en million kroner.

Han ga imidlertid ikke opp og i fjor arrangerte han en ny festival, denne gangen på rådhusplassen i Oslo.

Kjell Elvis gjør mellom 150 og 200 konserter hvert år. Her på Smuget i Oslo. Foto: Per Løchen / Scanpix.

Kjell Elvis gjør mellom 150 og 200 konserter hvert år. Her på Smuget i Oslo. Foto: Per Løchen / Scanpix.

Elvis stemmer Frp

I 2001 bedyret han sin politiske støtte til kompisen Vidar Kleppe og uttalte at ”hvis Elvis levde, ville han stemt Frp”.

Kleppe ble imidlertid suspendert fra Frp og dannet den såkalte Sørlandslista med blant andre fotballnestor Karsten Johansen på laget. Kjell Elvis benyttet anledningen til å kaste seg inn i valgkampen.

– Jeg tror på det Vidar Kleppe står for, derfor har jeg sagt ja til å stille på Sørlandslisten, sa han den gangen.

Personlig kristen

Kjell Elvis har gitt ut to album. Det tredje kommer ut snart. Han har gjort 150 til 200 konserter hvert år de siste årene og er for tiden Skandinavias eneste Elvis-imitator av yrke.

Han understreker likevel at Jesus er viktigere enn Elvis.

Lenker

Siste nytt: Kultur

 • Alfred Fidjestøl - Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

  Sultprisen til Alfred Fidjestøl

  Forfattaren Alfred Fidjestøl får Sultprisen 2014. Den litterære prisen på 200.000 kroner går til yngre forfattarar som utmerkjer seg. Det er Gyldendals Legat som årleg deler ut prisen.

 • Neil Young - Foto: CHRIS PIZZELLO / AP
  Foto: CHRIS PIZZELLO / AP

  Neil Young vil skille seg

  Det melder Rolling Stone. Kona Pegi Young, som han har vært gift med i 36 år, har vært inspirasjonen til flere av rockerens største kjærlighetssanger, inkludert «Such a Woman», «Unknown Legend», og «Once an Angel», skriver NTB.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.