Se bilder fra Kjell Elvis' karriere!

Kjell Henning Bjørnestad (33) fra Lyngdal i Vest-Agder begynte å etterligne Elvis i det små mens han tjenestegjorde i militæret i 1988, men det var i 1994 at alvoret startet. Da tok han den tunge avgjørelsen om å fikse på utseendet.

Drømmen

Dette ble den første i rekken av flere plastiske operasjoner som skulle føre ham nærmere målet - å se ut som sitt store idol og å bli verdens beste Elvis-imitator.

Det betydde også at personen Kjell Henning Bjørnestad måtte vike plass for aliaset Kjell Elvis. Heretter var det hardt arbeid som gjaldt for å få oppfylt drømmen.

Bjørnestad har tatt flere operasjoner for å ligne sitt idol. Foto: Trygve Skramstad / Scnapix.

Bjørnestad har tatt flere operasjoner for å ligne sitt idol. Foto: Trygve Skramstad / Scnapix.

Dokumentar

I 1997 kom utløsingen. Da ble han norgeskjent gjennom NRK i dokumentarfilmen ”Kjell Elvis” om hans liv som imitator. Filmen ble også vist i Sverige, Tyskland og Danmark.

I tillegg ble han nummer seks i en prestisjetung Elvis-konkurranse i USA med over 85 deltakere. Nå kunne sørlendingen gjøre alvor av planene om å leve av å ligne på Elvis.

I 1999 vant han en ny personlig seier da han kom på andreplass i det uoffisielle "EM i Elvis" i Tyskland. Og for to år siden kunne han kalle seg Nordens Elvis etter å ha vunnet det Nordiske mesterskapet for Elvis-imitatorer.

Elvis-festival

Samme år forsøkte han å etablere en Elvis-festival i Sørlandshallen i Kristiansand.

Publikumstilstrømningen ble imidlertid langt mindre enn forventet og Kjell Elvis gikk på en økonomisk smell og tapte nærmere en million kroner.

Han ga imidlertid ikke opp og i fjor arrangerte han en ny festival, denne gangen på rådhusplassen i Oslo.

Kjell Elvis gjør mellom 150 og 200 konserter hvert år. Her på Smuget i Oslo. Foto: Per Løchen / Scanpix.

Kjell Elvis gjør mellom 150 og 200 konserter hvert år. Her på Smuget i Oslo. Foto: Per Løchen / Scanpix.

Elvis stemmer Frp

I 2001 bedyret han sin politiske støtte til kompisen Vidar Kleppe og uttalte at ”hvis Elvis levde, ville han stemt Frp”.

Kleppe ble imidlertid suspendert fra Frp og dannet den såkalte Sørlandslista med blant andre fotballnestor Karsten Johansen på laget. Kjell Elvis benyttet anledningen til å kaste seg inn i valgkampen.

– Jeg tror på det Vidar Kleppe står for, derfor har jeg sagt ja til å stille på Sørlandslisten, sa han den gangen.

Personlig kristen

Kjell Elvis har gitt ut to album. Det tredje kommer ut snart. Han har gjort 150 til 200 konserter hvert år de siste årene og er for tiden Skandinavias eneste Elvis-imitator av yrke.

Han understreker likevel at Jesus er viktigere enn Elvis.

Lenker