Hopp til innhold

Denne uken lanseres Fam Irvolls Top Shop-kolleksjon

Hun har allerede folk som Lady Gaga, Beyoncé, Rihanna og Kate Perry på kundelista. Nå kan alle på shoppingtur i London kjøpe hennes lekne kreasjoner.

Fam Irvoll, Oslo Fashion Week 2010

Designer Fam Irvoll er kjent for fargerike og lekne kreasjoner. Nå blir hun fast designer for Top Shop. Bilde fra 2010.

Foto: Lien, Kyrre / NTB scanpix

Fam Irvoll, kolleksjon for Top Shop

Bilde fra Fam Irvolls sommerkolleksjon 2014. Ti plagg fra denne kolleksjonen skal selges hos Top Shop.

– Det er veldig kult!, sier en stresset Fam Irvoll til NRK.no.

Hun er stresset med god grunn, søndag 19. januar lanseres hennes første kolleksjon for kleskjedegiganten Top Shop, en kjede som allerede er kjent for samarbeid en rekke motetalenter. Denne uken jobber Irvoll på spreng for å få alt klart.

Fam Irvoll, kolleksjon for Top Shop

Bilde fra Fam Irvolls sommerkolleksjon 2014.

Har jobbet for dette lenge

Fam Irvoll, Top Shop, look 14

Look nummer 14 fra sommerkolleksjonen som skal selges i Top Shop.

Foto: User

Oslodesigneren har lenge vært et hett navn i internasjonale motekretser. Flere av hennes plagg er plukket opp av og publisert i italienske Vogue, det ypperste internasjonale magasinet for mote. Hennes kreasjoner er benyttet av alt fra trendjenta Willow Smith til Lady Gaga, Beyoncé, Rihanna og Kate Perry.

Det er ingen nyhet at Top Shop har fattet interesse for klær med Irvolls signatur. Helt siden 2009 har det gått rykter om et samarbeid mellom Irvoll og Top Shop. I oktober skrev VG at Fam Irvolls klær fra sommerkolleksjon som ble vist under London Fashion Week i høst skal selges i den enorme flaggskipsbutikken til Top Shop på Oxford Street i London.

Fam Irvoll, Top Shop, look 9

Look nummer 9 fra sommerkolleksjonen som skal selges i Top Shop.

Foto: User

Nå er lanseringsdatoen og hvilke klær som skal selges, fastsatt.

– Jeg har jobbet mot dette i fire eller fem år. Det er digg å endelig være der. Hver gang jeg kommer med nye kolleksjoner kommer de til å gå inn på Top Shop, sier Irvoll som fra og med denne uken er fast designer for Top Shop.

Fra 19. januar til 15. februar skal ti av hennes plagg med trykk og mønster av alt fra maur, fugler, rotter og blomster, henge i designavdelingen til Top Shop midt i London.

Fam Irvoll, Top Shop, look 4

Look nummer 4 fra sommerkolleksjonen som skal selges i Top Shop.

Foto: User

– Hvorfor har det tatt så lang tid å få på plass samarbeidet?

– Før var jeg litt mer gal i uttrykket mitt, men jeg har prøvd å bli mer kommers og riktig tilpasset til Top Shop. Fremover er det også den stilen jeg kjører. Så det er perfekt match nå, sier Irvoll.

Klærne hun skal selge hos Top Shop har en mer nedtonede stil enn de fargerike, eklektiske kolleksjonene hun tidligere har vært kjent for.

– Tilbakemeldingene har vært at jeg har blitt veldig kommers, men har klart å holde på signaturen min. Det er jo det beste kompliment jeg kan få, mener hun.

Klærne ennå ikke fremme

Fam Irvoll håper samarbeidet med Top Shop på sikt vil gjøre hennes design mer kjent i Storbritannia. Men forteller at prosessen med å få kolleksjonen til London-butikken har vært mer krevende enn ventet.

– Det er mye jobb å organisere alt, spesielt logistikken og å få alt til Top Shop er veldig vanskelig når man ikke bor der. Det har jeg holdt på i noen uker, forteller Irvoll.

Kolleksjonen er ennå ikke ankommet butikken, men Irvoll er positiv.

– Det gjenstår å se om alt kommer frem. Men det pleier alltid å ordne seg. Det har aldri skjedd at ting ikke kommer frem i tide.

Se video fra Irvolls sommerkolleksjon 2013 som ble vist på London Fashion Week.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.