Hopp til innhold

Laila og Totti hedres

Musikerekteparet Laila Dalseth og Totti Bergh er tildelt Asker Jazzklubbs hederspris 2011.

Laila Dalseth og Totti Bergh
Foto: Tordis Ødbehr

- Å være gift med en jazzmusiker kan nok til tider være en vanskelig øvelse. I år går Asker jazzklubbs hederspris til to personer som begge har vært profesjonelle musikere i til sammen over 100 år - og de valgte for sikkerhets skyld å gifte seg med hverandre. Slik innledet Askers ordfører Lene Conradi sin tale da hun onsdag kveld overrakte prisen på en fullsatt Asker Jazzklubb i restaurant Lancelot.

Veteraner

Laila Dalseth (70) startet sin karriere i hjembyen Bergen allerede som 14 åring. Hun har deltatt ved utallige konserter og festivaler i Norge og i utlandet, medvirket i teaterforestillinger, gjort radio- og TV-programmer og spilt inn en lang rekke plater, i eget navn og med Per Borthen Swing Department Ltd hvor hun har vært fast vokalist i en årrekke.

Laila Dalseth og Totti Bergh
Foto: Erling Wicklund / NRK


Totti Bergh (75) begynte som klarinettist og gikk over til tenorsaksofon i 1952. Som sin kone har han en lang merittliste som internasjonalt anerkjent artist med utallige konserter og plateinnspillinger, bl.a. med amerikanske tenoristkolleger Al Cohn, Plas Johnson og Harry Allen og med ministorbandet Christiania 12. Totti og Laila skaper stadig vakre øyeblikk på samme scene, ikke minst ved den årlige julekonsert som er blitt en institusjon på klubben Herr Nilsen i Oslo. Begge to er prisbelønt i mange ulike sammenhenger og har sine Spellemannpriser og Buddystatuetter stående i stua.

Totti Bergh diskografi/biografi
Laila Dalseth diskografi/biografi

Laila Dalseth med ordfører Lene Conradi og formann i Asker Jazzklubb Harald Skogli

Laila Dalseth med ordfører Lene Conradi og formann i Asker Jazzklubb Harald Skogli

Foto: Tordis Ødbehr

Kulturstrøm

  • Nynorsk litteraturpris til Edvard Hoem

    Edvard Hoem er tildelt Nynorsk litteraturpris 2023 for boka Husjomfru.

    Prisen er på 50 000 kroner og blir tildelt på landsmøtet til Noregs Mållag i helga.

    Litteraturprisen er blitt delt ut sidan 1982, og saman med mållaget er det Det Norske Samlaget og Det Norske Teatret som står bak prisen.

    Husjomfru av Edvard Hoem
  • Tre norske er nominert til Nordisk Råds barn- og ungdomslitteraturpris

    Grøssaren «Udyr» av Ingvild Bjerkeland og høgtlesingsboka «Oskar og eg» av Maria Parr og illustratør Åshild Irgens nominert frå Noreg.

    I tillegg er Saia Stueng frå Karasjok nominert for ungdomsromanen «Hamburgerprinseassa – Eallá dušše oktii» i kategorien for det samiske språkområdet.

    Totalt 14 nordiske biletebøker, barnebøker og ungdomsromanar nominerte til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2024.

    Fleire av dei nominerte tek for seg eksistensielle spørsmål om livet og døden. Eit anna tema som går att er menneska sin relasjon til naturen.

    Vinnaren vert offentleggjort 22. oktober.

    Montasje forfatterportrett Maria Parr og coveret til barneboka Oskar og eg
    Foto: Samlaget/Jula Marie Nagelstad