Laila og Totti hedres

Musikerekteparet Laila Dalseth og Totti Bergh er tildelt Asker Jazzklubbs hederspris 2011.

Laila Dalseth og Totti Bergh
Foto: Tordis Ødbehr

- Å være gift med en jazzmusiker kan nok til tider være en vanskelig øvelse. I år går Asker jazzklubbs hederspris til to personer som begge har vært profesjonelle musikere i til sammen over 100 år - og de valgte for sikkerhets skyld å gifte seg med hverandre. Slik innledet Askers ordfører Lene Conradi sin tale da hun onsdag kveld overrakte prisen på en fullsatt Asker Jazzklubb i restaurant Lancelot.

Veteraner

Laila Dalseth (70) startet sin karriere i hjembyen Bergen allerede som 14 åring. Hun har deltatt ved utallige konserter og festivaler i Norge og i utlandet, medvirket i teaterforestillinger, gjort radio- og TV-programmer og spilt inn en lang rekke plater, i eget navn og med Per Borthen Swing Department Ltd hvor hun har vært fast vokalist i en årrekke.

Laila Dalseth og Totti Bergh
Foto: Erling Wicklund / NRK


Totti Bergh (75) begynte som klarinettist og gikk over til tenorsaksofon i 1952. Som sin kone har han en lang merittliste som internasjonalt anerkjent artist med utallige konserter og plateinnspillinger, bl.a. med amerikanske tenoristkolleger Al Cohn, Plas Johnson og Harry Allen og med ministorbandet Christiania 12. Totti og Laila skaper stadig vakre øyeblikk på samme scene, ikke minst ved den årlige julekonsert som er blitt en institusjon på klubben Herr Nilsen i Oslo. Begge to er prisbelønt i mange ulike sammenhenger og har sine Spellemannpriser og Buddystatuetter stående i stua.

Totti Bergh diskografi/biografi
Laila Dalseth diskografi/biografi

Laila Dalseth med ordfører Lene Conradi og formann i Asker Jazzklubb Harald Skogli

Laila Dalseth med ordfører Lene Conradi og formann i Asker Jazzklubb Harald Skogli

Foto: Tordis Ødbehr

Flere kulturnyheter

KULTURFORSKJELLER: Kartet viser hvor stor prosentvis økning kommunenes driftsutgifter til kultur- og idrettsbygg har vært fra 2008 til 2014. Fylker i lilla har hatt en økning på over 150 prosent, mens gule fylker har hatt en økning på under 50 prosent. (For Oslo har vi tatt utgangspunkt i 2009-tall på grunn av mangelfulle 2008-tall.)

Her har utgiftene til kulturbygg økt mest

Mens kommunene kutter i det kulturelle basistilbudet, har driftsutgiftene til kulturbygg eksplodert de siste årene. Her kan du se hvor i landet veksten har vært størst.

Les saken