Giljotinen - De to kunststudentene demonstrerer giljotinen foran sauen, hvis skjebne internettpublikummet skal avgjøre. - Foto: Youtube.com /

De to kunststudentene demonstrerer giljotinen foran sauen, hvis skjebne internettpublikummet skal avgjøre.

Foto: Youtube.com

Kunstnere truer med å halshugge sau

Omstridt kunstprosjekt vil la publikum bestemme om de skal drepe en sau.

To tyske kunststudenter er igang med et prosjekt som har satt sinnene i kok i Tyskland.

Installasjonen, som kalles «Die Guillotine» lar det være opp til en internettavstemning om hvorvidt de skal halshugge en sau i en pastellfarget giljotin, skriver kunstnettstedet Artinfo.

Giljotinen er en fransk oppfinnelse, som var i bruk fram til 1981 i Frankrike.

LES OGSÅ: Sultet et halvt år for kunsten
LES OGSÅ: Mellom fem og ti kjøpere til «Skrik»

Bak påfunnet er Iman Rezai og Rouven Materne, som begge er studenter ved Berlins kunstuniversitet. De har konstruert en fire meter høy giljotin, og malt den i pastellfarger, som kanskje helst bringer tankene til barne-tv.

Demonstrerer giljotinen foran skrekkslagen sau

På sin nettside har kunstnene lagt en loop av en video, der de demonstrerer hvordan giljotinen fungerer, og det 40 kilo tunge knivbladet slår gang etter gang ned i blokken, rett foran en tilsynelatende skrekkslagen sau.

– Giljotinen er det tydeligste symbolet på vår tid, sier Rouven Materne, en av de to studentene i Youtubevideoen, som beskriver prosjektet.

LES OGSÅ: Her går det nesten galt for Melberg

Han sier videre at installasjonen er en kritikk av dagens moral, men han har så langt ikke uttalt seg videre om bakgrunnen for prosjektet.

400 000 har stemt

Så langt har fler enn 400 000 brukere stemt over sauens liv. 264 000 mener sauen skal få leve, 143 000 er mot. Det er 22 dager igjen av avstemningen, som har fått stor oppmerksomhet i Tyskland.

Universitet i Berlin har tatt klar avstand fra prosjektet, som ikke skal være en del av studentenes skolearbeid. Ifølge nyhetsbyrået Reuters skal de to ha forsikret universitetets ledelse om at de ikke har noen planer om å ta livet av sauen.

Siste nytt: Kultur

  • Ny smakebit fra Foo Fighters

    Sjefen for Twitter Music, Bob Moczydlowsky, postet i går en videosnutt med et utdrag fra bandets nyeste album «Sonic Highways». Videoen ble retweetet av Foo Fighters offisielle Twitter-konto. Rockernes åttende album slippes 10. november i USA.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.