Hopp til innhold

Komikeren Robin Williams er død

Den amerikanske skuespilleren og komikeren Robin Williams er død, 63 år gammel.

Skuespiller Robin Williams

Robin Willliams var stjernen i en rekke Hollywood-filmer, både komedier og dramaer.

Foto: Fred Prouser / Reuters

Amerikansk politi opplyser at han trolig tok sitt eget liv.

Ifølge sheriffen i Marin County i California, der Williams bodde, ble den kjente skuespilleren funnet død i sitt eget hjem i Tiburon, nord for San Francisco, mandag morgen.

Sheriffen opplyser i en pressemelding at Williams etter alt å dømme tok sitt eget liv, men understreker at den endelige dødsårsaken ikke er fastslått.

En fullstendig etterforskning skal gjennomføres, og en rettsmedisinsk undersøkelse vil bli foretatt senere i dag, amerikansk tid.

– Fullstendig knust

Robin Williams

Robin Williams begynte karrieren som standupkomiker. Her er han avbildet i 2009.

Foto: PHIL McCARTEN / REUTERS

– I morges mistet jeg min mann og min beste venn, mens verden mistet en av sine mest elskede kunstnere og et vakkert menneske, heter det i en uttalelse fra skuespillerens enke Susan Schneider.

– Jeg er fullstendig knust. På vegne av Robins familie ber vi om fred fra omverdenen i vår dype sorg. Når han huskes, er det vårt håp at fokuset ikke vil være på Robins død, men på de utallige øyeblikk av glede og latter han ga til millioner av mennesker, heter det videre.

Williams var også gift to ganger tidligere, og hadde ett barn sammen med sin første kone Valerie Velardi. Han hadde også to barn sammen med sin andre kone Marsha Garces.

Oscar-belønnet

Williams slo først gjennom som standupkomiker i San Francisco, før han fikk roller i TV-serier og etter hvert ble en av Hollywoods mest kjente stjerner.

Den første hovedrollen fikk han i filmen «Skipper'n» i 1980, og det store gjennombruddet på filmlerretet kom to år senere i «Garp og hans verden».

I 1987 spilte Williams hovedrollen i den Oscar-nominerte filmen «Good Morning Vietnam», men først ti år senere ble han selv belønnet med Oscar for beste birolle i filmen «Den enestående Will Hunting».

Artikkelen fortsetter under bildene.

Ellevill og alvorlig

Williams huskes fra elleville filmer som «Fru Doubtfire», men også for sine roller i langt mer alvorlige filmer, blant annet som uteligger i «The Fisher King» og lærer i «Dagen er din».

Han ga også stemme til en rekke kjente tegneseriefilmer som «Aladdin» og «Happy Feet».

– Et stort talent, en god skuespillerkollega og en genuin sjel, sier komikeren Steve Martin i en Twitter-melding.

Også president Barack Obama var blant dem som hyllet komikeren, etter at dødsfallet ble kjent.

Laster Twitter-innhold

Kokain og alkohol

Gjennom karrieren sanket Williams foruten en Oscar også to Emmy-priser, fire Golden Globe-priser, fem Grammy-priser og to Screen Actors Guild-priser, men i privatlivet slet han med narkotika- og alkoholproblemer.

Den første alvorlige vekkeren fikk han da vennen og svirebroren John Belushi døde av en kokain-overdose i 1982, noe som fikk Williams til å vende ryggen til narkotika.

Depresjon

Mange år senere innrømmet Williams at han var alkoholiker, og senest i forrige måned hadde han et opphold på en avrusningsklinikk i Minnesota.

Skuespillerens agent Mara Buxbaum bekrefter også at Williams slet med depresjon.

– Han har kjempet mot alvorlig depresjon den siste tiden, heter det i en kunngjøring fra Buxbaum.

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP