Kjersti Stubø gjør comeback

Etter en time-out er vokalist Kjersti Stubø igjen sterkt til stede på den norske jazzarena. Vi fanger henne på Nordlysfestivalen i Tromsø.

Kjersti Stubø på Nordlysfestivalen
Foto: Jan Ditlev Hansen / NRK

Intervju Kjersti Stubø

Kjersti Stubø Group på Nordlysfestivalen 2010

Som datter og søster av henholdsvis Narvik-gitaristene Thorgeir og Håvard Stubø, viderefører Kjersti en stolt tradisjon. Hun er utdannet fra jazzlinja ved Universitetet i Trondheim. Gjennom 17 år har hun samarbeidet nært med Narvik-pianisten Jørn Øien - først med tradisjonsmusikk fra Ofoten i gruppa "Oofotr", og nå med egne komposisjoner og standard-låter i "Kjersti Stubø Band".

Ny CD

I mars lanserer Kjersti Stubø sin nye CD hvor hun også har med den svenske saksofonisten Per "Texas" Johansson. Som en forsmak byr vi på konsertopptak fra årets Nordlysfestival i Tromsø.

Kjersti Stubø på Nordlysfestivalen
Foto: Jan Ditlev Hansen / NRK

JAZZKLUBBEN - Kjersti Stubø Band

  • Kjersti Stubø, vokal
  • Jørn Øien, piano
  • Magne Thormodsæter, bass
  • Håkon Mjåset Johansen, trommer

NRK P2 søndag 14/2 kl. 22.05 og mandag 15/2 kl. 14.03

NRK Jazz også tirsdag 16/2 kl. 9.03. 15.03 og 21.03

Flere kulturnyheter

KULTURFORSKJELLER: Kartet viser hvor stor prosentvis økning kommunenes driftsutgifter til kultur- og idrettsbygg har vært fra 2008 til 2014. Fylker i lilla har hatt en økning på over 150 prosent, mens gule fylker har hatt en økning på under 50 prosent. (For Oslo har vi tatt utgangspunkt i 2009-tall på grunn av mangelfulle 2008-tall.)

Her har utgiftene til kulturbygg økt mest

Mens kommunene kutter i det kulturelle basistilbudet, har driftsutgiftene til kulturbygg eksplodert de siste årene. Her kan du se hvor i landet veksten har vært størst.

Les saken