Svenske Kent - Den svenske popgruppa Kent. - Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Den svenske popgruppa Kent.

Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Kent spilte seg ut av «Skavlan»

De svenske popgigantene blir ikke å se på fredagens «Skavlan» etter at de insisterte på å spille en sang som var for lang for TV-programmet.

Kent slapp meldingen om at de trakk seg fra «Skavlan» på Twitter mandag formiddag.

«...de syntes låten var for lang og ville ta bort et par minutter. De var redde for at folk skulle bytte kanal. Så vi sa nei», skrev bandet i en twittermelding som nå er slettet.

– Håper å se dem igjen snart

Ales Ree, rekaktør for «Skavlan», sier til NRK.no at hun synes det er synd at ikke Kent blir å se i fredagens sending.

– Kent ønsket å spille en låt som er syv minutter lang, det dobbelte av det som er vanlig i talkshow. Når vi har gjester som Inger Nilsson, som ble barnestjerne da hun spilte Pippi Langstrømpe, og ekteparet McCanns, foreldrene til den forsvunne Madeleines foreldre, måtte vi dessverre takke nei til å gjøre et unntak. Men Kent har vært med før, og vi håper å se dem igjen snart, sier hun.

– Kent uttaler at dere er redde for at folk skal bytte kanal – er det grunnen til at dere droppet dem?

– Jeg vet ikke hvor de har det fra, vår makslengde er fire minutter. Vi skulle gjerne hatt dem med, men det går ikke med syv minutter, sier Ree.

Jakten på datteren fortsetter

Madeleine McCann - Tre år gamle Madeleine McCann ble bortført fra et feriekompleks i Portugal i 2007. - Foto: Everton FC / AP

Tre år gamle Madeleine McCann ble bortført fra et feriekompleks i Portugal i 2007.

Foto: Everton FC / AP

Blant dem som kommer til «Skavlan» på fredag er ekteparet McCann, som i 2007 opplevde alle foreldres verste mareritt da deres tre år gamle datter Madeleine forsvant under en ferie i Portugal.

Et halvt år etter forsvinningen ble foreldrene selv siktet for å ha tatt livet av sin egen datter. I juli 2008 ble ekteparet frikjent, men fortsatt vet ingen hva som skjedde med Madeleine.

Kate og Gerry McCann har ikke gitt opp, og på fredag forteller de sin historie til Fredrik Skavlan.

Pippi for alltid

Skuespiller Inger Nilsson kommer også i studio fredag. Hun ble kjent for en hel verden da hun som barn spilte rollen som Pippi Langstrømpe i de populære filmene basert på Astrid Lindgrens bøker om den selvstendige jentungen.

Nilsson arbeider fortsatt som skuespiller, men opplever at det ikke alltid er like lett å ha vært hele Sveriges kjæledegge. I «Skavlan» forteller hun om hvordan det er å være fanget i Pippi-rollen, også som voksen.

Siste nytt: Kultur

 • Amy Winehouse - Foto: Tim Ireland / Ap
  Foto: Tim Ireland / Ap

  Avduket Amy Winehouse-statue

  Søndag, på det som ville vært 31-årsdagen til Amy Winehouse, avduket familie og venner statuen av henne i London. – En trist, men vakker, dag, skrev pappa Mitch Winehouse på Twitter på forhånd om anledningen.

 • Y-blokka - Foto: Gaute Zakariassen, NRK /
  Foto: Gaute Zakariassen, NRK

  10.000 besøkte regjeringskvartalet

  Denne helga fikk publikum slippe inn i Y-blokka og høyblokka i regjeringskvartalet. Statsbygg opplyser at 10.000 besøkende var innom, og at besøket var jevnt fordelt mellom de to blokkene. Y-blokka skal rives, mens høyblokka får stå.

 • Frøken Julie - Foto: Nordisk Film Distribusjon AS /
  Foto: Nordisk Film Distribusjon AS

  Skral åpning for «Frøken Julie»

  Liv Ullmann-regisserte «Frøken Julie» hadde kinopremiere fredag, men har ikke slått bredt an. Bare 3000 solgte billetter er fasit så langt. Filmen fikk terningkast fem av NRK, og blir omtalt som «nydelig og opprivende».

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.