Hopp til innhold

Keeper'n vant igjen

Ungdomsfilmen «Keeper'n til Liverpool» håver inn priser i Europa.

Keeper'n til Liverpool

Ask van der Hagen og Susanne Boucher har hovedrollene i «Keeper'n til Loverpool».

Foto: Filmweb

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Det er ikke mer enn tre uker siden «Keeper`n til Liverpool» ble kåret til beste film under under Den internasjonale filmfestivalen i Berlin, og dermed vant årets Krystallbjørn.

Søndag gikk filmen også til topps under Montreal internasjonale barnefilmfestival, i konkurranse med 11 andre filmer.

Dermed går den i fotsporene til den norske ungdomsfilmen «United», som vant samme pris i 2004.

SE VIDEO FRA «KEEPER'N TIL LIVERPOOL»:

Jenter og fotballkort

«Keeper'n til Loverpool» handler om 13 år gamle Jo Idstad, spilt av Ask van der Hagen.

Jo er skolesmart og overbevist om at livet er livsfarlig. Han ser på fotball som en helsefarlig sport, og prøver å unngå søte jenter. Han satser heller på harmløse aktiviteter som ligninger og fotballkort. Alt går etter planen, helt til Mari begynner i klassen hans.

Tenåringen må ta sjanser for å gjøre inntrykk på Mari, men havner bare i trøbbel. Hans eneste håp er fotballkortet som alle guttene har jaktet på hele sommeren.

«Keeper'n til Liverpool» kan nemlig redde livet hans.

Dette er en sjarmerende historie, som innimellom fikk meg til å ønske at jeg kunne hoppe inn i bildet, gi hovedpersonen en god klem og si at alt vil ordne seg!, skrev NRKs Filmpoliti, Birger Vestmo, da filmen kom ut i fjor høst.

Videre til USA

Norsk filministitutt er naturlig nok fornøyd med filmens liv.

– Dette betyr jo at det er flere enn de i Berlin som liker den. Det er utrolig mange filmer der ute, så det gjelder å bli lagt merke til, sier utenlandsansvarlig Stine Oppegaard til NRK.no.

Ungdomsfilmen ble nylig kåret til Årets film av Natt & Dag-juryen og mottok Sølvklumpen for beste barnefilm fra norske kinosjefer.

Filmen skal nå videre til Cinequest filmfestival i USA, barnefilmfestivalen i Ghent, Belgia (Flanders) og skal være åpningsfilm på barnefilmfestivalen i Malmø (BUFF).

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP