Katzenjammer - Foto: Nyhetsspiller /

Katzenjammer for full musikk

Katzenjammer for full musikk

Tirsdag denne uka rocka jentene i Katzenjammer kontorlokalene til Spotify Norge så gulvet gynga og vaflene spratt. Se hele konserten her.

Det tikket inn med entusiastiske søknader etter at NRK.no og MIC i begynnelsen av februar spurte hvilken arbeidsplass i Oslo-området som ville ha besøk av Katzenjammer på kontoret.

Valget falt på Spotify Norge. I søknaden skrev Kristin Haugan at hun og kollegaene er «helfrelste musikkfans alle mann, som tilfeldigvis også er så heldige å få jobbe nært med musikk – men bare via høytalere».

– Større i utlandet

Katzenjammer i Urørtfinalen 2008 - Her er bandet under Urørtfinalen i 2008. - Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Her er bandet under Urørtfinalen i 2008.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Oslo-bandet Katzenjammer ble etablert i 2005, og består av Anne Marit Bergheim, Marianne Sveen, Solveig Heilo og Turid Jørgensen.

Sammen synger de og spiller en rekke instrumenter, deriblant trommer, keyboards, gitar, balalaika-bass, trompet, trekkspill, fløyte, ukulele og melodika.

Bandets gjennombrudd kom i 2008, da de nådde tredjeplassen i NRK-kåringen «Årets urørt» med låten A bar in Amsterdam. Samme år slapp de debutalbumet Le Pop, som ble nominert til Spellemannprisen.

I et intervju i VG i fjor sa jentene at de er større i utlandet enn i Norge.

– Vi blir kjent igjen på gata i Tyskland, men ikke i Norge, for å si det sånn, sa bandmedlem Marianne Sveen til avisen.

Oppfølgeren til debutalbumet, A kiss before you go, kom ut i fjor høst.

Kontorkonsertene arrangeres av NRK i samarbeid med MIC Norsk Musikkinformasjon.

NETT-TV: Se kontorkonsert med Odd Nordstoga, Susanne Sundfør, Jarle Bernhoft og flere artister her!

Hvem er du i Kampen for tilværelsen?

Hvem i Kampen for tilværelsen likner mest på deg? Ta quizen, og finn ut om du er småbitre Jørgen, språkinteresserte Tomasz, prosjektorienterte Karianne eller synske Anneli.

Telemarkforskning utgir årlig en oversikt over kulturnivået i norske kommuner. Indeksen rangerer alle de 428 kommunene i Norge etter ti ulike kulturbaserte kriterier. Tallene i kartet viser hvordan din kommune rangerer blant de 428 kommunene i landet.

Her er Norges beste kulturkommuner

Røros kommune kan for tredje gang skryte av tittelen «Norges beste kulturkommune», etter å ha stukket av med seieren i Norsk kulturindeks 2014. Sjekk hvordan det står til med kulturnivået i din kommune.

Les saken