Katzenjammer - Foto: Nyhetsspiller /

Katzenjammer for full musikk

Katzenjammer for full musikk

Tirsdag denne uka rocka jentene i Katzenjammer kontorlokalene til Spotify Norge så gulvet gynga og vaflene spratt. Se hele konserten her.

Det tikket inn med entusiastiske søknader etter at NRK.no og MIC i begynnelsen av februar spurte hvilken arbeidsplass i Oslo-området som ville ha besøk av Katzenjammer på kontoret.

Valget falt på Spotify Norge. I søknaden skrev Kristin Haugan at hun og kollegaene er «helfrelste musikkfans alle mann, som tilfeldigvis også er så heldige å få jobbe nært med musikk – men bare via høytalere».

– Større i utlandet

Katzenjammer i Urørtfinalen 2008 - Her er bandet under Urørtfinalen i 2008. - Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Her er bandet under Urørtfinalen i 2008.

Foto: Arne Kristian Gansmo / NRK

Oslo-bandet Katzenjammer ble etablert i 2005, og består av Anne Marit Bergheim, Marianne Sveen, Solveig Heilo og Turid Jørgensen.

Sammen synger de og spiller en rekke instrumenter, deriblant trommer, keyboards, gitar, balalaika-bass, trompet, trekkspill, fløyte, ukulele og melodika.

Bandets gjennombrudd kom i 2008, da de nådde tredjeplassen i NRK-kåringen «Årets urørt» med låten A bar in Amsterdam. Samme år slapp de debutalbumet Le Pop, som ble nominert til Spellemannprisen.

I et intervju i VG i fjor sa jentene at de er større i utlandet enn i Norge.

– Vi blir kjent igjen på gata i Tyskland, men ikke i Norge, for å si det sånn, sa bandmedlem Marianne Sveen til avisen.

Oppfølgeren til debutalbumet, A kiss before you go, kom ut i fjor høst.

Kontorkonsertene arrangeres av NRK i samarbeid med MIC Norsk Musikkinformasjon.

NETT-TV: Se kontorkonsert med Odd Nordstoga, Susanne Sundfør, Jarle Bernhoft og flere artister her!

Siste nytt: Kultur

  • Ny smakebit fra Foo Fighters

    Sjefen for Twitter Music, Bob Moczydlowsky, postet i går en videosnutt med et utdrag fra bandets nyeste album «Sonic Highways». Videoen ble retweetet av Foo Fighters offisielle Twitter-konto. Rockernes åttende album slippes 10. november i USA.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.