Kate Moss - Supermodell Kate Moss donerer bort dette bildet til inntekt for trengende barn. Bildet er tatt av den norske fotografen Sølve Sundbø. - Foto: ED/CW/CameraPress/Bonhams / Camera Press

Supermodell Kate Moss donerer bort dette bildet til inntekt for trengende barn. Bildet er tatt av den norske fotografen Sølve Sundbø.

Foto: ED/CW/CameraPress/Bonhams / Camera Press

Norsk fotografs bilde av supermodell under hammeren

Kate Moss poserer i trange gullbukser for en norsk fotograf. Nå skal bildet på auksjon i London.

Den Londonbaserte norske stjernefotografen Sølve Sundsbøs bilde av Kate Moss, kun iført en trang gullbukse, doneres bort til en auksjon for trengende barn.

Det er supermodellens eget ønske at akkurat dette bildet skal auksjoneres bort på Bonhams i London den 17, skriver looktothestars.org.

Alle inntektene fra auksjonen går til støtte for britiske barn via «National Society for the Prevention of Cruelty to Children». Foreningen jobber for barn i England, Wales og Nord-Irland med kampanjer som skal gjøre livet bedre for disse barna, skriver de på sine nettsider.

Ikke det eneste bildet under hammeren

Moss er ikke den eneste halvnakne kjendisen som donerer bort bilder til samme formål.

 • Patrick Demarcheliers bilde av den vakre Christy Turlington, tatt i New York i 1986.
 • Et bilde av Brigitte Bardot og Sean Connery på filmsettet i westernfilmen «Shalako» i 1968. Fotografiet ble tatt av den britiske fotografen Terry O'Neill.
 • Et portrett av den britiske skuespilleren Oliver Reed, tatt av kjendisfotografen Alistair Morrison.
 • Et bilde av fashiondesigneren Valentino, tatt av Martin Schoeller.
 • Det ikoniske portrettet av Twiggy, tatt av Barry Lategan.
 • Et bilde av Celia Hammond tatt av Terence Donovan.
 • Artisten Damien Hirst, tatt av David Bailey.
 • Et nært bilde fra Rankins kysseserie i 2000.

Sølve Sundsbø er bedre kjent utenfor enn innenfor Norges grenser. Han har tatt bilder av artister som Madonna og Kylie Minogue. Her hjemme er han kanskje best kjent for å ha fotografert den norske kongefamilien.

Siste nytt: Kultur

 • Mari Silje og Håkon Samuelsen spiller konsert - Foto: Olsen, Geir / NTB Tema
  Foto: Olsen, Geir / NTB Tema

  Stjernesøsken med Hollywood-hjelp

  Mari Silje og Håkon Samuelsen, kjent fra blant annet julekonsertene i Vang kirke, skal jobbe med Hollywood-komponist James Horner.

  Horner vant Oscar for «Titanic», og har komponert tonene til over 100 filmer, blant dem «Avatar» og «Braveheart»(NTB).

 • Ylvis og Stargate med ny låt

  Stargate produserte hiten «The Fox» for Ylvis-brødrene som en morsom vennetjeneste, men samarbeidet ga mersmak, og nå skal gjengen jobbe sammen igjen, melder Adressa.no.
  – Det kommer noe nytt veldig snart, sier Stargate-produsent Mikkel Eriksen.

 • Mark Hamill - Foto: Jonathan Short / NTB Tema
  Foto: Jonathan Short / NTB Tema

  Hamill: – En uventet gave

  Mark Hamill, som spilte den unge kjekkasen Luke Skywalker i de tre første «Star Wars»-filmene, kaller sin medvirkning i den nye filmen for «en uventet gave».

  Det var sterkt for ham å komme tilbake til filmsettet etter mer enn 30 år, siden det brakte tilbake så mange minner, forteller Hamill (62) til BBC.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.