Hopp til innhold

Norsk fotografs bilde av supermodell under hammeren

Kate Moss poserer i trange gullbukser for en norsk fotograf. Nå skal bildet på auksjon i London.

Kate Moss

Supermodell Kate Moss donerer bort dette bildet til inntekt for trengende barn. Bildet er tatt av den norske fotografen Sølve Sundbø.

Foto: ED/CW/CameraPress/Bonhams / Camera Press

Den Londonbaserte norske stjernefotografen Sølve Sundsbøs bilde av Kate Moss, kun iført en trang gullbukse, doneres bort til en auksjon for trengende barn.

Det er supermodellens eget ønske at akkurat dette bildet skal auksjoneres bort på Bonhams i London den 17, skriver looktothestars.org.

Alle inntektene fra auksjonen går til støtte for britiske barn via «National Society for the Prevention of Cruelty to Children». Foreningen jobber for barn i England, Wales og Nord-Irland med kampanjer som skal gjøre livet bedre for disse barna, skriver de på sine nettsider.

Ikke det eneste bildet under hammeren

Moss er ikke den eneste halvnakne kjendisen som donerer bort bilder til samme formål.

  • Patrick Demarcheliers bilde av den vakre Christy Turlington, tatt i New York i 1986.
  • Et bilde av Brigitte Bardot og Sean Connery på filmsettet i westernfilmen «Shalako» i 1968. Fotografiet ble tatt av den britiske fotografen Terry O'Neill.
  • Et portrett av den britiske skuespilleren Oliver Reed, tatt av kjendisfotografen Alistair Morrison.
  • Et bilde av fashiondesigneren Valentino, tatt av Martin Schoeller.
  • Det ikoniske portrettet av Twiggy, tatt av Barry Lategan.
  • Et bilde av Celia Hammond tatt av Terence Donovan.
  • Artisten Damien Hirst, tatt av David Bailey.
  • Et nært bilde fra Rankins kysseserie i 2000.

Sølve Sundsbø er bedre kjent utenfor enn innenfor Norges grenser. Han har tatt bilder av artister som Madonna og Kylie Minogue. Her hjemme er han kanskje best kjent for å ha fotografert den norske kongefamilien.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.