Hopp til innhold

Rubin-ring satte prisrekord på Christies

Denne ringen er akkurat solgt for 40 millioner kroner.

SWITZERLAND-SALE-JEWELLERY-SAFRA

Her har du neste bursdagsgave til kjæresten. Dekorert med en stor rubin, og en litt mindre diamant. Til en ringe pris av 40 millioner kroner kan du kanskje få kjøpt den. Om den nyvunnede eier er interessert i å selge, da.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Kamelia-brosje besatt med diamanter

En kameliabrosje besatt med diamanter ble også solgt på auksjonen.

Foto: Lefteris Pitarakis / Ap

En puteformet burmesisk ring har satt ny prisrekord blant kostelige rubiner solgt på auksjon. Prisen var estimert til toppen 30 millioner kroner, men oversteg langt forventningen. Ringen ble solgt for nesten 10 millioner kroner mer enn man trodde.

Ringen ble solgt i Genevé, på Christies auksjonshus sin avdeling i Sveits. Alt overskudd går til veldedige organisasjoner.

Edelstener for håp

Ringen var en del av kolleksjonen «Edelstener for håp», og det var milliardæren Lily Safra (74) som la den ut for salg.

«Håpets rubin» var ikke den eneste kostbare gjenstanden til salgs på Christies tirsdag: En samling av 18 juveler gikk under hammeren. Dette er den største samlingen edelstener som noensinne er solgt fra en enkelt samler på auksjon.

– Gjør verden vakrere

Sammenlagt ble edelstenene solgt for nesten 70 millioner kroner.

– Jeg vil av hele mitt hjerte takke alle som deltok i denne kveldens suksess. Jeg er overlykkelig over å vite at så mange trengende mennesker i verden vil nyte godt av dette, sier Lily Safra i en pressemelding.

Smaragd

Et dobbeltkjedet smaragdsmykke ble også solgt på Cristies i Genève i dag.

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

Hun sammenlignet de humanitære organisasjonene hun støtter med juvelene hun akkurat solgte og sa at begge deler gjør verden til en vakrere plass.

– Jeg er også glad for å kunne fortelle at salgssuksessen gjør at 12 ekstra organisasjoner vil motta en million dollar (nesten seks millioner norske kroner red.anm.) ekstra som støtte til den jobben de gjør.

Ansatt med en diamant/smaragdsmykke

En ansatt på Christies poserer med et smykke besatt med diamanter og smaragder.

Foto: VALENTIN FLAURAUD / Reuters

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP