Nå filmer den 27-årige newyorkeren med to av Hollywoods virkelige regigiganter. Steven Soderberghs «The Bitter Pill» og Terrence Malicks «Lawless» skal begge være klar i 2013, ifølge Internet Movie Database.

937950-Girl With The Dragon Tattoo, The - Mara har superregissører som Steven Soderbergh og Terrence Malick linet opp. - Foto: Baldur Bragason /

Mara har superregissører som Steven Soderbergh og Terrence Malick linet opp.

Foto: Baldur Bragason

Først foreligger imidlertid David Finchers «The Girl with the Dragon Tatoo» på DVD, med slipp 25. april. Mara er innforstått med at hun vil være synonym med Salander-rollen en stund til.

– Hvis jeg fikk det til og gjorde en god jobb, tror jeg folk vil huske den lenge. Men det betyr jo ikke at jeg ikke kan bli husket for andre ting, påpeker hun overfor NTB.

– Heldigvis er hun svært annerledes enn meg rent fysisk. Jeg håper jo at det gir meg litt slingringsmonn, forteller Mara, som holder hoff på et London-hotell med svart kjoletøy og kort pannelugg.

937950-Girl With The Dragon Tattoo, The - Bond-helten Daniel Craig gestalter Mikael Blomkvist i David Finchers nyinnspilling. - Foto: Merrick Morton /

Bond-helten Daniel Craig gestalter Mikael Blomkvist i David Finchers nyinnspilling.

Foto: Merrick Morton

Tapsprosjekt

Studioet MGM bekreftet nylig at den påkostede Larsson-nyinnspillingen gikk med tap på kino. Likevel gjorde Mara sine saker bra nok til å kapre en Oscar-nominasjon.

Det var viktig for henne å fjerne seg fra det Noomi Rapace leverte i originalversjonen, forklarer hun.

– Selv om jeg syntes hun var fantastisk, var det ikke sånn jeg så for meg skikkelsen da jeg leste bøkene.

– Hva så du for deg?

– Det som gjør henne så troverdig, er at hun er full av motsetninger. Hun er både sterk og svak, tøff og sårbar. Vi ville utstyre henne med flere lag.

937950-Girl With The Dragon Tattoo, The - Det som gjør henne troverdig, er at hun er full av motsetninger, sier Rooney om sin Lisbeth. - Foto: Merrick Morton /

Det som gjør henne troverdig, er at hun er full av motsetninger, sier Rooney om sin Lisbeth.

Foto: Merrick Morton

Fyllekule

– Stresset det deg at stjerner som Scarlett Johansson var inne i bildet?

– Nei, for jeg følte ikke at jeg befant meg i samme båt som dem. Hvis de ville hyre noen av det kaliberet, ville det det ikke bli meg. Selv tenkte jeg at det ville være smart å velge en som publikum ikke kjente. Figuren er slik en gåte at det ikke burde være noe folk hadde en relasjon til.

– Hvordan artet den mye omtalte auditionprosessen seg?

– Den var vanskelig og lang, over to og en halv måned. Det var screentest etter screentest, samt en masse hår- og sminkeeksperimentering. Og så var det en masse greier de ville at jeg skulle gjøre.

– Hva var det rareste?

– Sannsynligvis å drikke seg full.

– Det høres jo artig ut?

– He-he, det var etter uker på uker med prøver, og jeg var nok litt lei. Så jo, jeg antar det var ok. Det viktigste var at David Fincher fikk seg en skuespiller som kunne stå på i 14 timer daglig, en han ikke kunne banke rollen ut av.

Girl With The Dragon Tattoo, The - Rooney Mara spiller Lisbeth Salander i 'The Girl with the Dragon Tattoo», som slippes på DVD 25. april. - Foto: Anders Lindén /

Rooney Mara spiller Lisbeth Salander i 'The Girl with the Dragon Tattoo», som slippes på DVD 25. april.

Foto: Anders Lindén

Ydmyk dame

Mara vil ikke diskutere de kommende filmene sine. Det er for tidlig, mener hun.

Hun vil heller ikke høre snakk om at karrieren vil gå av seg selv heretter.

– Jeg prøver ikke å tenke sånn. Jeg håper bare at jeg får anledning til å fortsette å gjøre arbeid det står respekt av.

– Alle som tar en Salander blir store?

– Jeg tenker ikke sånn heller. Som tilhenger av romanen og karakteren konsentrerte jeg meg om å bidra til å sette historien ut i live, bedyrer Mara.

– Hva som siden vil hende eller ikke hende for meg, var simpelthen ikke tema.