Hopp til innhold

Jens Stoltenberg: Jeg har også dumpet på den stolen

Lars Gauden-Kolbeinstveit ble jekket ned et par hakk under en debatt i Dagsnytt 18. Bokstavelig talt.

Lars Gauden-Kolbenstveit i Civita har en uregjerlig stol i Dagsnytt18-studioet.

STOL PÅ OSS: Lars Gauden-Kolbeinstveit fra Civita tok "en Lahlum" under tirsdagens Dagsnytt 18.

– Dette viser bare hvor god kontroll sosialdemokratiet har i NRK, spøkte Lars Gauden-Kolbeinstveit i Civita etter at stolen i Dagsnytt 18 sank under ham midt under den direktesendte debatten.

Se klippet øverst i saken!

Filosofen og rådgiveren for den liberalistiske tankesmia Civita møtte Arbeiderpartiets Torgeir Micaelsen for å diskutere den kulturelle spaserstokken.

Uheldigvis hadde han satt seg på en dårlig stol, «den stolen man bruker for å komme på Nytt på Nytt» som programleder Sigrid Sollund fortalte under sendingen.

Tverrpolitisk stol

Lars Gauden-Kolbeinstveit er ikke den første som har vært på vei til å forsvinne under bordet i løpet av en Dagsnytt 18-sending.

– Jeg har også dumpet på stolen til Dax18, skriver tidligere statsminister, nå generalsekretær i NATO, Jens Stoltenberg, på Twitter.

Laster Twitter-innhold

Han avkreftet dermed at det bare var Høyre-folk som fikk den dårlige studiostolen, noe som ble antydet på Twitter:

Laster Twitter-innhold

Artisten Bjørn Eidsvåg var også rask med å få med seg «Lahlum-øyeblikket» til Gauden-Kolbeinstveit.

– Det er bare å stoppe debatten når stolen raser og debattanten knapt når opp til mikrofonen, jeg ler meg skakk.

Laster Twitter-innhold

Muligens ble Lars Gauden-Kolbenstveit utsatt for samme stol som historiker og forfatter Hans Olav Lahlum falt av under en Haakon Lie-debatt i 2009.

Se klippet her:

Den svenske politikeren Carl Bildt har også hatt stoltrøbbel. Da han skulle svare på hvorfor hans eget parti, Moderaterna, falt på meningsmålingene, sank stolen under ham.

Se video her:

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober