Jansons dirigerer i Wien

Mariss Jansons dirigerer årets nyttårskonsert fra Wien og er beæret over oppdraget. Foto: Reuters / Scanpix.

Mariss Jansons dirigerer årets nyttårskonsert fra Wien og er beæret over oppdraget. Foto: Reuters / Scanpix.

Mariss Jansons ser det som en stor ære å få dirigere årets Nyttårskonsert fra Wien med wienerfilharmonikerne.

Se konserten på NRK1 1. nyttåsdag kl. 12.15!

- Jeg tror dette er den eneste konserten i verden der man når fram til godt og vel 50 land samtidig, sier Oslo-filharmoniens tidligere sjefdirigent i et intervju med Münchner Merkur.

Nyttårskonserten blir som vanlig sendt på NRK1. 1. nyttårsdag klokka 12.15.

Lang lytting

Foran nyttårskonserten har Jansons brukt de siste tre månedene på å lytte seg gjennom over 800 verker av Strauss-dynastiet.

Mariss Jansons regnes som en av de mest prominente dirigenter i verden i dag, og han høster triumfer som sjefdirigent for Concertgebouw-orkestret i Amsterdam.

Jansons kommer også til å hedre Mozart-året 2006 med å spille ouverturen til «Figaros Bryllup».

Lenker

(NRK-NTB-DPA)

Hvem er du i Kampen for tilværelsen?

Hvem i Kampen for tilværelsen likner mest på deg? Ta quizen, og finn ut om du er småbitre Jørgen, språkinteresserte Tomasz, prosjektorienterte Karianne eller synske Anneli.

Telemarkforskning utgir årlig en oversikt over kulturnivået i norske kommuner. Indeksen rangerer alle de 428 kommunene i Norge etter ti ulike kulturbaserte kriterier. Tallene i kartet viser hvordan din kommune rangerer blant de 428 kommunene i landet.

Her er Norges beste kulturkommuner

Røros kommune kan for tredje gang skryte av tittelen «Norges beste kulturkommune», etter å ha stukket av med seieren i Norsk kulturindeks 2014. Sjekk hvordan det står til med kulturnivået i din kommune.

Les saken