Jansons dirigerer i Wien

Mariss Jansons dirigerer årets nyttårskonsert fra Wien og er beæret over oppdraget. Foto: Reuters / Scanpix.

Mariss Jansons dirigerer årets nyttårskonsert fra Wien og er beæret over oppdraget. Foto: Reuters / Scanpix.

Mariss Jansons ser det som en stor ære å få dirigere årets Nyttårskonsert fra Wien med wienerfilharmonikerne.

Se konserten på NRK1 1. nyttåsdag kl. 12.15!

- Jeg tror dette er den eneste konserten i verden der man når fram til godt og vel 50 land samtidig, sier Oslo-filharmoniens tidligere sjefdirigent i et intervju med Münchner Merkur.

Nyttårskonserten blir som vanlig sendt på NRK1. 1. nyttårsdag klokka 12.15.

Lang lytting

Foran nyttårskonserten har Jansons brukt de siste tre månedene på å lytte seg gjennom over 800 verker av Strauss-dynastiet.

Mariss Jansons regnes som en av de mest prominente dirigenter i verden i dag, og han høster triumfer som sjefdirigent for Concertgebouw-orkestret i Amsterdam.

Jansons kommer også til å hedre Mozart-året 2006 med å spille ouverturen til «Figaros Bryllup».

Lenker

(NRK-NTB-DPA)

Siste nytt: Kultur

 • Broiler-stuntSkjermbilde
  Foto: Skjermbilde

  Innrømmer at bilstunt ikke var ekte

  Flere har lurt på om DJ Broilers mye omtalte bilstunt er ekte eller om det er laget med videoeffekter. NRK Beta har blant annet diskutert det i denne saken. Men torsdag kveld innrømmer de overfor VG Nett at det bare var tull.

 • The Knife - Foto: Stian Andersen /
  Foto: Stian Andersen

  The Knife varsler at de gir seg

  The Knife varsler at de gir seg etter høstens turné. Bandet, som består av de søsknene Olof Dreijer og Karin Dreijer Andersson, platedebuterte i 2001, og ga ut sin siste plate i fjor. Karin Dreijer er også kjent for sitt samarbeid med Röyksopp.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.