Hopp til innhold

Injurietrøbbel

Journalister over hele verden risikerer å få millionsøksmål i fanget på grunn av Englands injurielovgivning.

Protesterer mot injurielovene

Demonstranter samles utenfor advokatbyrået Carter Ruck. Selskapet Trafigura har fått en kjennelse som gjør at britisk presse for første gang ikke får rapportere fra parlamentet.

Foto: Shaun Curry / AFP

Lytt til Kurer 175: Injurietrøbbel

Denne gangen handler Kurer om injurielovene i England og Wales. FN har slått fast at de anklagervennlige lovene har en nedkjølende effekt på ytringsfriheten i hele Europa.

Advokat Jon Wessel-Aas, den britiske journalisten Rob Evans, europaparlamentariker Jens Rohde, Kjersti Knudssøn og Synnøve Bakke fra Brennpunkt forklarer hva injurieturisme er, konsekvensene av injurielovene, og hva som blir gjort for å endre dem.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)