Hopp til innhold

Ingrid Lorentzen

Ingrid Lorentzen var gjest i Stjerneklart 31. oktober 2011.

INGRID LORENTZEN
Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

INGRID LORENTZENS CV

Ingrid Trøite Lorentzen ble født i Trondheim den 9. mars 1972 som datter av lektorparet Rutt Trøite Lorentzen og Harald Lorentzen. Hennes farmor var stastråd Annemarie Lorentzen.

Ung ballettdanser

Hun vokste opp på Byåsen i Trondheim og gikk på Åsveien barneskole og Sverresborg ungdomsskole. Etter ungdomsskolen i 1988 begynte hun på Statens Balletthøgskole og fortsatte etter ett år på Kungliga Svenska Ballettskolan. Etter ett år der avbrøt hun studiene for å bli aspirant ved Nasjonalballetten. Hun fikk sitt gjennombrudd da hun danset i Kjersti Alvebergs oppsetning ”Lokk” som ble sendt på TV i Eurovisjonens konkurranse for unge dansere i 1991. Året etter danset hun Kristin Lavransdatter i Nidarosdomen for første gang. I perioden 1992-95 var hun frilanser og hadde mange oppdrag med store koreografer samtidig som hun tok videreutdanning i New York og Paris. I 1995 ble hun ansatt ved Skåne Danseteater der hun var i to år.

Nasjonalballetten

I 1997 fikk hun fast stilling som ballettdanser ved Nasjonalballetten, og i 2000 ble hun solist. Hun har samarbeidet med en rekke kjente koreografer og instruktører, blant dem Kjersti Alveberg og Marit Moum Aune, og på mange arenaer, som for eksempel Det Norske Teatret, Røros-spelet Elden, Riksteatret, Trøndelag Teater og Nidarosdomen. Fra i fjor er hun medlem av Norsk Kulturråd, og hun er juryleder for Det Nasjonale Drømmestipendiet som deles ut hvert år av Norsk Kulturskole i samarbeid med Norsk Tipping. I høst fikk hun stillingen som ballettsjef ved Den Norske Opera, der hun tiltrer i august neste år.

Ingrid Lorentzen bor i Oslo sammen med samboer Otto Jespersen og deres datter Alva på tre år.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.