Hopp til innhold

Ingrid slutter i Nytt på nytt

En epoke er over. Fredag sitter Ingrid Gjessing Linhave i «Nytt på nytt»-studioet for siste gang. Det er fortsatt en hemmelighet hvem som tar over hennes rolle.

Etter 400 Nytt på Nytt-sendinger, deler deltakerne sine beste minner med oss.

KNÆRNE SKALV UNDER BORDET: Se hvordan en av Ingrids aller første vitser ble mottatt.

– Det er vemodig, men samtidig litt luksus å kunne velge mellom to fantastiske program. Jeg har en liten tåre i øyekroken, sier Linhave.

Hun forlater «Nytt på nytt» for å lede det populærvitenskapelige underholdningsprogrammet «Big Bang» sammen med Kåre Magnus Bergh.

– Jeg har allerede hatt siste møte med Jon, Knut og manusgjengen. Og jeg kjenner at jeg har litt klump i magen, men vi jobber så mye at det blir lite tid til følelser. Heldigvis, sier hun.

– Utenfor-kroppen-opplevelse

Det er fortsatt den aller første sendingen hun husker best, den føltes som hun sto ved siden av seg selv.

– Bena gikk som trommestikker under pulten. Jeg hadde så lyst til å være der, men samtidig var jeg livredd, sier Linhave.

Hun overtok i 2013 som «den tredje blondinen» i programmets historie. De har spøkt med «blondine-rekka» i NRKs gullrekke. Nytt på nytt har gått på fredager i snart 16 år.

LES:

Og hun har mange gode minner:

– Det har vært så mye gøy! Men jeg husker best de gangene det har tatt av, når begge gjestene og vi programlederne kåler i vei sammen. Jeg husker for eksempel en sending der alle snakket med filmavis-stemme. Også er det jo ingenting som slår følelsen i kroppen når jeg har klart å få Jon og Knut til å le. Det er himmelsk!, sier hun.

Parykk i studio

Men om «blondine-rekka» blir brutt, får vi ikke vite før i begynnelsen av neste uke. Ingrid vil ikke røpe hvem det blir, men minner om at hårfarge ikke spiller noen rolle.

– Blondineparykken har gått i arv fra Anne-Kat og Linn og så til meg, og den henger jo klar nede i sminken uansett.

God kjemi

Nitimen-programledere lørdager, Ingrid Gjessing Linhave og Kåre Magnus

GOD KJEMI: Ingrid Gjessing Linhave og Kåre Magnus Bergh

Foto: Rune Lind / NRK

Etter mange runder med seg selv bestemte Linhave seg for å forlate «Nytt på Nytt» for å samarbeide med Kåre Magnus Bergh, som fra før av er en god venn.

«Big Bang», som tidligere ble ledet av Dagfinn Lyngbø og Anne- Kat. Hærland, kommer på NRK i slutten av mars.

– Sammen blir vi bekymringsløse og alle TV-nerver blir borte. Det likner mest på lek, sier Kåre Magnus Bergh.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.