Hopp til innhold

Ingeborg Reinaas

Ikke bare kan Ingeborg danse, hun kan slåss på scenen også!

Ingeborg Reinaas
Foto: Hege Bakken Riise / NRK

Ingeborg er vokst opp på en gård i Åsenfjord i Nord-Trøndelag sammen med moren, faren og søsteren sin. Men det var ikke gårdsbruk som skulle bli Ingeborgs store lidenskap, det var musikken og dansen.

- Både min søster og jeg har vokst opp med musikk, og begynte tidlig i korps- og instrumentlære, forteller Ingeborg.
Begge to har senere utdannet seg innen feltet.

Ingeborg er ei aktiv jente, som er glad i trening og friluftsliv. I tillegg har har hun drevet med såkalt Stage Combat (scenekamp) og er kvalifisert i nevekamp, stokk, sverd og kniv, så dette er ikke ei jente du vil legge deg ut med!

Drømmerolle?
- Norma Desmond i ”Sunset Boulevard”. En helt fantastisk rolle; kjempeinteressant og utfordrende karakter. En rolle jeg selvfølgelig ikke kan spille med det første. Trenger noen år på baken.

Favorittmusikal?
- Favorittene mine skifter fra dag til dag. Liker mye i forskjellige sjangre og epoker. ”City of angels”, ”Kiss me, kate”, ”Side Show”, ”Jekyll & Hyde” og ”Wild Party” kan for eksempel nevnes.

Hvorfor bør nettopp du få hovedrollen?
- Jeg bør få den hvis publikum syns jeg er den rette til rollen. Det er dem som bestemmer.

Hvilket yrke ville du valgt om du ikke kunne vært utøvende kunstner? - Jeg har aldri sett for meg andre alternativer når det gjelder yrke, for jeg har alltid vært så fokusert på skuespill/musikalyrket. Jeg er glad i språk, så jeg ville kanskje valgt noe innenfor det området. Tolk kanskje?

 

Nett-TV: se presentasjonen av Ingebor her!

 

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober