Hopp til innhold

Hvem blir Norges morsomste kollega?

– Interessant å se at norske kvinner og menn har litt forskjellig måte å være morsom på, forteller juryen som har valgt ut de seks kandidatene.

Trond-Viggo Torgersen, Kjetil Kooyman, Ingrid Gjessing Linhave og Synnøve Svabø

Trond-Viggo Torgersen, Kjetil Kooyman og Ingrid Gjessing Linhave har diskutert seg frem til de seks kandidatene til Norges morsomste kollega. Nå er resten er opp til publikum.

Foto: Anders Halvorsen Bergh / NRK

VINNEREN ER KÅRET - SE HVEM SOM GIKK AV MED SEIEREN HER: De er Norges morsomste kolleger

_______________________________________________

I sommer samarbeider Nitimen, Sommeråpent og Komiprisen om å kåre Norges morsomste kollega. Nitimens lyttere har i løpet av våren nominert knappe to hundre personer, og nå har en jury bestående av Synnøve Svabø, Ingrid Gjessing Linhave og Trond-Viggo Torgersen valgt ut de seks kandidatene som skal konkurrere om den gjeve tittelen.

– Vi har lett etter en med godt humør som klarer å overraske kollegene og lage humoristisk krøll – personen som er Norges morsomste uten kanskje selv å vite det, sier Ingrid Gjessing Linhave.

Hun forteller at utvelgelsen har vært tøff.

– Det har vært vanskelig fordi det er så mange forskjellige sjangere. Du har de godhjertede som er snille og morsomme som gir og gi og gjør alt for å skape en god arbeidsplass. Så har du tøffingene, som har litt råere og mer røff humor. Og så har du de små kontorene der en person gjør alt for arbeidsmiljøet. Vi i juryen har prøvd å få med noen fra hver kategori, forklarer hun.

I løpet av sommeren skal Synnøve Svabø besøke de seks kandidatene på sine respektive arbeidsplasser, og resultatet får du se i Sommeråpent. Samtidig kan publikum stemme over nett på de seks nominerte. Vinneren får ta med sine kolleger opp den røde løperen og være til stede under Komiprisen den 6. september.

Hjertevarme damer og røffe menn

Gjessing kan fortelle at juryen har kommet over enkelte fellestrekk når det gjelder humor i arbeidsnorge.

– Damene tar ansvar for humøret på arbeidsplassen, står på og sprer hjertevarme, mens gutta ofte er litt mer rock 'n' roll seg imellom. De er litt mer røffe og helteaktige, mens damene er varme og skjønne men ofte ikke vil ha så mye oppmerksomhet, forklarer hun.

Etter en lang silingsprosess er seks personer nå valgt ut, der én til slutt skal kåres til Norges morsomste kollega.

– Juryen er såpass sammensatt at vi falt for forskjellige personer. Men vi gikk for det som umiddelbart fikk oss til å le, som ga oss den rette magefølelsen. Samtidig er det viktig at dette skal dekke befolkningen, vi skal ha litt for enhver smak og til slutt er det altså seerne som bestemmer.

De seks som konkurrerer om å bli Norges morsomste kollega er:

  • Jarle Tusvik

    Jarle Tusvik

    Foto: Privat
    Jarle Tusvik (69): Jobber hos Ekornes i Sykkylven

    Jarle har jobbet på Ekornes i 50 år. Ble for noen år siden kåret til «Årets Skrønemaker» i Sykkylven. Er glad i tullprat og practical jokes som for eksempel å gjemme seg i pappeskene på lageret for å skremme folk.
  • Bjørn Arild Halen

    Bjørn Arild Halen

    Foto: Privat
    Bjørn Arild Halen (29): Ventilasjonstekniker, Caverion AS, Arendal

    Bjørn Arild er en skikkelig gladgutt som lager liv og tøys for sine medarbeidere. Hvis det er mye å gjøre på jobb, stepper Bjørn Arild til og letter opp stemningen med dans og sang og rare lyder. Ifølge hans kolleger faller arbeidsplassen sammen om ikke Bjørn Arild er der!
  • Else Solgård

    Else Solgård

    Foto: Privat
    Else Solgård (40): Førskolelærer, Kreativ Barnehage i Sandnes

    Else kan finne på å kle seg ut som karakterer og være i rolle hele dagen. Om hun er Svetlana, Jarle eller bare en kylling, så er det like bra hver gang. Det er veldig mange som kan være barnehagetante, men ikke som henne.
  • Boye Thorsen

    Boye Thorsen

    Foto: Privat
    Boye Thorsen (44): Intensivsykepleier, Bærum Sykehus

    Ekstremt proff og dedikert til jobben, men allikevel en som kan lysne dagen din selv om du er syk eller skadet. Han elsker fisking og historiene sitter løst, dessuten kjører han standup hele tiden. Med Boye får man mer enn bare behandling.
  • Anita Jordanger og Hege Ravnestad

    Anita Jordanger (til venstre) og Hege Ravnestad.

    Hege Ravnestad (31) og Anita Jordanger (30): Eurofoto i Breim

    Et radarpar på practical jokes. Rampete damer som spriter opp livet på arbeidsplassen med å f.eks. laminere alt som kan lamineres på pulten til en medarbeider, eller støpe kontorrekvisita i gelé og legge det tilbake i skuffen. De kan fort finne på å dekke bilen din i post it-lapper, eller booke et skolekorps på bursdagen din.
  • Inger Lise Aasgaard Johannessen

    Inger Lise Aasgaard Johannessen

    Foto: Privat
    Inger Lise Aasgaard Johannessen: Sykepleier på barneintensiv avdeling, Ullevaal Universitetssykehus.

    Inger Lise er et unikum hva gjelder gjøglerier og liknende. Hun dikter ofte sanger til kjente melodier, sist var det sang til sjefen/overlegen til «What Does The Fox Say?» av Ylvis. Inger Lise har alltid ablegøyer når det er sommerfester, julebord eller andre festlige lag. Løstenner og parykker ligger alltid på lur i vesken.

Det norske folk bestemmer

Den 11. juli vil den første av de seks kandidatene presenteres i Sommeråpent. Da åpner også avstemningen, der publikum kan stemme på sin favoritt frem til den 18. august. Prosjektleder i Nitimen, Kjetil Kooyman, er imponert over engasjementet ute på norske arbeidsplasser.

– Vi i Nitimenredaksjonen er rørt og beveget over hvor høyt folk i Norge verdsetter tøysekoppene på arbeidsplassen sin. Det er lagt ned adskillige arbeidstimer i å heie fram folk som ikke bare gjør jobben sin, men også er så gøyale at alle rundt dem får en bedre arbeidshverdag. Dette gjelder i hver avkrok i Norge for vi har fått påmeldinger fra hele landet. Det er fint å tenke på at norske arbeidstakere tar seg tid til å sprette opp av pappesker, laminere stiftemaskinen til arbeidskolleger, kle seg ut som en høne, ha løstenner og parykk i vesken sånn for alle tilfellers skyld, danse, synge eller lage lyder, utelukkende for å live opp norsk arbeidsliv.

– Uten tøysekoppene stopper Norge, slår han fast.

Kulturstrøm

  • Tre norske er nominert til Nordisk Råds barn- og ungdomslitteraturpris

    Grøssaren «Udyr» av Ingvild Bjerkeland og høgtlesingsboka «Oskar og eg» av Maria Parr og illustratør Åshild Irgens nominert frå Noreg.

    I tillegg er Saia Stueng frå Karasjok nominert for ungdomsromanen «Hamburgerprinseassa – Eallá dušše oktii» i kategorien for det samiske språkområdet.

    Totalt 14 nordiske biletebøker, barnebøker og ungdomsromanar nominerte til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2024.

    Fleire av dei nominerte tek for seg eksistensielle spørsmål om livet og døden. Eit anna tema som går att er menneska sin relasjon til naturen.

    Vinnaren vert offentleggjort 22. oktober.

    Montasje forfatterportrett Maria Parr og coveret til barneboka Oskar og eg
    Foto: Samlaget/Jula Marie Nagelstad
  • Tungtvann feirer 25-årsjubileum i Operaen

    I år er det 25 år siden Tungtvann slapp sin første EP «Reinspikka Hip Hop».

    Det feirer de med å opptre på Operaen i Oslo.

    15. september blir det nemlig nordnorsk rap på menyen i hovedstadens storstue. Kringkastingsorkestret (KORK) blir også med på feiringen.

    I tillegg er hiphop-profiler som Petter, Jaa9 & OnklP, Lars Vaular, Oscar Blesson, Tyr, Grim Pil og Rambow invitert til jubileet.

    – Med den line-upen vi har så lurer jeg på om operaen er stor nok til å huse oss, sier Jørgen Nordeng i en pressemelding.

    – Sånn rent publikumsmessig, understreker han.

    Nordnorske Tungtvann er regnet for å være de første til å lykkes med rap på norsk.

    – Da vi begynte var det for å bevise at det gikk an. Vi følte at det meste vi hadde hørt av norsk rap ikke hørtes ut som hiphop, sier Nordeng.

    Arrangementet er i regi av Bodø2024.

    – Grunnen til at vi ønsker å gjøre det i Oslo, som den eneste produksjonen vi gjennomfører der, er at dette fenomenet funker på norsk takket være nordlendinger. Da gir det mening å ta det til hovedstaden, forteller programsjef Henrik Sand Dagfinrud

    Tungtvann opptrer på operaen 15. september
    Foto: Tarjei Krogh
  • Fleire artistar droppar Eurovision-arrangement

    Artistane Dotter og Titiyo skulle opptredd i Eurovision Village, men har no trekt seg. Det melder NTB.

    Eurovision Village er det offisielle festivalområdet knytt til Eurovision i Sverige. Der skal det vere fleire konsertar og arrangement frå 4. til 11. mai. Fleire av dei som skal opptre har trekt seg frå arrangementa.

    Bookingansvarleg for Titiyo skriv at «logistiske årsaker» er årsaka til at artisten ikkje speler. Dotter har fått fleire oppfordringar til å boikotte Eurovision på Instagram, fordi Israel deltek, skriv NTB.