Video Eckbos bestemor: - Pass deg for Skavlan - Foto: Nyhetsspiller /

Eckbos bestemor: - Pass deg for Skavlan

Eckbos bestemor: - Pass deg for Skavlan

«Skavlan kan være en farlig intervjuer, så du bør ha en slagplan.» Slik lød rådene fra Espen Eckbos bestemor før han skulle gjeste Skandinavias største talkshow.

I kveld er komiker Espen Eckbo gjest hos talkshowkongen Fredrik Skavlan. Med flere millioner tv-seere kan det å sitte i gjestestolen i studio være en skremmende opplevelse for de fleste, dermed kan det være fint å få noen gode råd med på veien.

86 år gammel mediekonsulent

Og råd fikk Eckbo, i form av en e-post fra sin 86-årige bestemor. Hun tar gledelig på seg rollen som mediekonsulent, og sendte ham følgende tips før han skulle i studio:

«Seerne er neppe interessert i noen analyse av deg, de fleste synes om deg som artist. Skavlan kan være en farlig intervjuer, og drar jo en slags fordel av at noen utleverer seg.

Du vet ikke på forhånd hvordan han legger opp forestillingen, så du bør legge en slagplan for programmet.»

Espen Eckbo valgte å følge rådet såpass godt at han leste det opp for programlederen under besøket i studio.

Se video av opplesingen øverst i artikkelen!

Nissereality

Björn Gustavsson og Fredrik Skavlan - Björn Gustavsson og Fredrik Skavlan.Monkberry/NRK

Björn Gustavsson og Fredrik Skavlan.

Foto: Monkberry/NRK

Eckbo har neste uke premiere på en ny sesong med julekalenderen «Nissene over skog og hei», som sendes på TV Norge fra 1. - 24. desember.

Humorserien er laget som en nissereality, der 24 deltakere skal kjempe om tittelen «Norges tøffeste nisse».

Med i serien har Eckbo fått med seg svenske Björn Gustavsson (25), som også er gjest i kveldens «Skavlan». Han opplevde for tre år siden enorm suksess som komiker i hjemlandet, og ble i en alder av 22 hyllet som svenskenes nye humoryndling. Men medaljen viste seg å ha en bakside, og i «Skavlan» forteller Gustavsson åpent om hvordan han gikk på en smell etter suksessen.

Fordel å vise svakhet

Blant dem som var med på å hjelpe ham til å bli frisk var Espen Eckbo, som er full av lovord om sin svenske kollega. Han er storfornøyd med å ha fått Gustavsson med i julekalenderen, og syntes det var deilig å få lov til å slippe å være ned mest nevrotiske i en periode.

– Desssuten er det en fordel å ha en svakhet i Norge, for da får folk rundt deg mer sympati for deg, fleiper han i programmet.

Se hele intervjuet i «Skavlan» på NRK1 klokken 21:25.

I sendingen møter du også Janne Carlzon, Anna Maria Corazza Bildt og det nålevende svaret på Frank Sinatra; den kanadiske sangeren Michael Bublé.

Siste nytt: Kultur

 • Trailer "Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant". Kinopremiere 25. desember 2013.

  Kan få publikumspris

  Den svenske filmen «Hundreåringen som klatret ut gjennom vinduet og forsvant» er nominert til publikumsprisen foran European Film Awards 2014.
  Den svenske filmen ble også en stor publikumsfavoritt her i Norge, melder NTB.

 • Susanne Sundfør på Bergenfest 2007 - Foto: unknown / NRK
  Foto: unknown / NRK

  Sundfør til de unge

  Sterke artistnavn som Susanne Sundfør, Thea & The Wild, Sondre Lerche og Jaga Jazzist står på artistlisten når Oslo-scenen Parkteatret byr på konserter for unge publikummere.
  Det er såkalt fri aldersgrense, og man retter seg spesielt mot dem mellom 14 og 18 år med tidligere konsertstart og rimelig inngangspris, melder NTB.

 • Ny smakebit fra Foo Fighters

  Sjefen for Twitter Music, Bob Moczydlowsky, postet i går en videosnutt med et utdrag fra bandets nyeste album «Sonic Highways». Videoen ble retweetet av Foo Fighters offisielle Twitter-konto. Rockernes åttende album slippes 10. november i USA.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.