Katie Melua opptrådte i bunnen av plattformskaftet på Troll A. - Foto: ALSVIK, KJETIL / SCANPIX
Foto: ALSVIK, KJETIL / SCANPIX

Verdens dypeste konsert

Katie Melua holdt mandag konsert 303 meter under havoverflaten i Nordsjøen. Se bilder og video her!

Katie Melua fikk overlevelseskurs før hun fikk lov å spille sin rekord-konsert på Troll A - Foto: FREDRIK ARFF / AP
Foto: FREDRIK ARFF / AP

Nett-tv: Video: Se opptak fra Katie Melua-konserten!

Konserten ble holdt i bunnen av plattformskaftet på den Statoil-opererte Troll A-plattformen, i forbindelse med at det er ti år siden gassproduksjonen fra Troll-feltet startet 1.oktober 1996.

Akkompagnert av plattformsjef

Katie Melua opptrådte med sang og gitar, akkompagnert på flygel av plattformsjef Jan Hauge.

Publikum bestod blant andre av Craig Glenday, som er redaktør for Guinness Rekordbok. Han ville bekrefte og verifisere at rekorden faktisk var blitt satt – etter at Katie Melua og bandet hennes har spilt og sunget verdens dypeste konsert.

Stor installasjon

Plattformen Troll A er den høyeste installasjonen som er blitt flyttet av mennesker noensinne. Troll er et av verdens største gassfelt til havs.

- Gjennom ti år har Troll vært ryggraden i den norske gassproduksjonen. Trolls betydning som garantist for sikre leveranser av gass til Europa fra norsk sokkel kan ikke overvurderes. Feltet vil spille en sentral rolle for Europas energisikkerhet i mange år fremover. Vi skal levere gass fra Troll til Europa i minst 50 år til, sier Astrid Sørensen, som er direktør for Troll/Sleipner-området, i en pressemelding.

 

Ingen har trolig sunget så dypt som Katie Melua gjorde mandag. - Foto: ALSVIK, KJETIL / SCANPIX
Foto: ALSVIK, KJETIL / SCANPIX

 

(NRK/NTB)

Siste nytt: Kultur

 • Pussy Riot, Nadezjda Tolokonnikova og Maria Aljokhina - Foto: Gabrielle Graatrud / NRK /
  Foto: Gabrielle Graatrud / NRK

  Pussy Riot saksøker regjeringen

  Nadezjda Tolokonnikova og Maria Aljokhinas ble dømt til to års fengsel etter sin punk-protest mot Vladimir Putin i en kirke i Moskva i 2012.

  Nå saksøker Pussy Riot-jentene den russiske regjeringen og krever 120.000 Euro. Les mer på P3.no.

 • US-2014-YOUNG-HOLLYWOOD-AWARDS-BROUGHT-TO-YOU-BY-SAMSUNG-GALAXY- - Foto: Frederick M. Brown / Afp
  Foto: Frederick M. Brown / Afp

  Bieber fikk veldedighetspris

  Justin Bieber har etter hvert blitt kjent for sine mange skandaler, men i natt ble artisten tildelt prisen «Champ Of Charity» under «Young Hollywood Awards», skriver Daily Mail.
  Bieber ble så glad at han omfavnet prisutdeler Grace Kesablak.

 • Video Intervju: Morten Tyldum - Foto: Nyhetsspiller /
  Foto: Nyhetsspiller

  Ny Hollywood-film for Tyldum

  Den norske regissøren Morten Tyldum skal regissere filmen «Chain Of Events», ifølge Variety. Filmen skal basere seg på boka med samme navn av den svenske forfatteren Frederick T. Olsson. Tyldum er aktuell med filmen «The Imitation Game».

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.