Hopp til innhold

Verdens dypeste konsert

Katie Melua holdt mandag konsert 303 meter under havoverflaten i Nordsjøen. Se bilder og video her!

Katie Melua opptrådte i bunnen av plattformskaftet på Troll A.
Foto: ALSVIK, KJETIL / SCANPIX

Katie Melua fikk overlevelseskurs før hun fikk lov å spille sin rekord-konsert på Troll A
Foto: FREDRIK ARFF / AP

Nett-tv: Se opptak fra Katie Melua-konserten!

Konserten ble holdt i bunnen av plattformskaftet på den Statoil-opererte Troll A-plattformen, i forbindelse med at det er ti år siden gassproduksjonen fra Troll-feltet startet 1.oktober 1996.

Akkompagnert av plattformsjef

Katie Melua opptrådte med sang og gitar, akkompagnert på flygel av plattformsjef Jan Hauge.

Publikum bestod blant andre av Craig Glenday, som er redaktør for Guinness Rekordbok. Han ville bekrefte og verifisere at rekorden faktisk var blitt satt – etter at Katie Melua og bandet hennes har spilt og sunget verdens dypeste konsert.

Stor installasjon

Plattformen Troll A er den høyeste installasjonen som er blitt flyttet av mennesker noensinne. Troll er et av verdens største gassfelt til havs.

- Gjennom ti år har Troll vært ryggraden i den norske gassproduksjonen. Trolls betydning som garantist for sikre leveranser av gass til Europa fra norsk sokkel kan ikke overvurderes. Feltet vil spille en sentral rolle for Europas energisikkerhet i mange år fremover. Vi skal levere gass fra Troll til Europa i minst 50 år til, sier Astrid Sørensen, som er direktør for Troll/Sleipner-området, i en pressemelding.

 

Ingen har trolig sunget så dypt som Katie Melua gjorde mandag.
Foto: ALSVIK, KJETIL / SCANPIX

 

(NRK/NTB)

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.