Katie Melua opptrådte i bunnen av plattformskaftet på Troll A. - Foto: ALSVIK, KJETIL / SCANPIX
Foto: ALSVIK, KJETIL / SCANPIX

Verdens dypeste konsert

Katie Melua holdt mandag konsert 303 meter under havoverflaten i Nordsjøen. Se bilder og video her!

Katie Melua fikk overlevelseskurs før hun fikk lov å spille sin rekord-konsert på Troll A - Foto: FREDRIK ARFF / AP
Foto: FREDRIK ARFF / AP

Nett-tv: Video: Se opptak fra Katie Melua-konserten!

Konserten ble holdt i bunnen av plattformskaftet på den Statoil-opererte Troll A-plattformen, i forbindelse med at det er ti år siden gassproduksjonen fra Troll-feltet startet 1.oktober 1996.

Akkompagnert av plattformsjef

Katie Melua opptrådte med sang og gitar, akkompagnert på flygel av plattformsjef Jan Hauge.

Publikum bestod blant andre av Craig Glenday, som er redaktør for Guinness Rekordbok. Han ville bekrefte og verifisere at rekorden faktisk var blitt satt – etter at Katie Melua og bandet hennes har spilt og sunget verdens dypeste konsert.

Stor installasjon

Plattformen Troll A er den høyeste installasjonen som er blitt flyttet av mennesker noensinne. Troll er et av verdens største gassfelt til havs.

- Gjennom ti år har Troll vært ryggraden i den norske gassproduksjonen. Trolls betydning som garantist for sikre leveranser av gass til Europa fra norsk sokkel kan ikke overvurderes. Feltet vil spille en sentral rolle for Europas energisikkerhet i mange år fremover. Vi skal levere gass fra Troll til Europa i minst 50 år til, sier Astrid Sørensen, som er direktør for Troll/Sleipner-området, i en pressemelding.

 

Ingen har trolig sunget så dypt som Katie Melua gjorde mandag. - Foto: ALSVIK, KJETIL / SCANPIX
Foto: ALSVIK, KJETIL / SCANPIX

 

(NRK/NTB)

Siste nytt: Kultur

 • Alfred Fidjestøl - Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

  Sultprisen til Alfred Fidjestøl

  Forfattaren Alfred Fidjestøl får Sultprisen 2014. Den litterære prisen på 200.000 kroner går til yngre forfattarar som utmerkjer seg. Det er Gyldendals Legat som årleg deler ut prisen.

 • Neil Young - Foto: CHRIS PIZZELLO / AP
  Foto: CHRIS PIZZELLO / AP

  Neil Young vil skille seg

  Det melder Rolling Stone. Kona Pegi Young, som han har vært gift med i 36 år, har vært inspirasjonen til flere av rockerens største kjærlighetssanger, inkludert «Such a Woman», «Unknown Legend», og «Once an Angel», skriver NTB.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.