Hopp til innhold

Himmelblå - episode 7

Roy og Kim begynner å bli gode kompiser. Til sin store forundring oppdager Kim at Roy bor i et romslig hus, har det feteste stereoanlegget nord for Sinsen-krysset og internettforbindelse!

Roy og Kim søker på internett
Foto: Helge Semb / NRK

Kim farger håret til Roy

Roy skal på date, og Kim mener han trenger striper i håret...

Foto: Helge Semb / NRK

Samtidig irriterer Kim seg mer og mer over Marit og Rolands åpenbare forelskelse, og tankene begynner å svirre rundt muligheten for å leie et rom hos Roy.

Fergemannen setter stor pris på det nye vennskapet. Kim har mye mer livserfaring enn ham, ikke minst med damer. Sammen setter de inn en annonse på nettet, der ”The Captain” reklamerer med hus med panoramautsikt og minimalistisk innredning.

De får raskt svar, og før Roy aner det sitter han på bar på fastlandet, med nystripete hår, en trendy dress, bankende hjerte og en kald Munkholm - og sin første date i sikte.

Sjokk og håp for Karoline

Karoline har hatt mistanke om det en stund, men en test avslører at hun er gravid. Det er et lite sjokk, men først ser hun ser lyst på det. Selv om hun og Roland ikke bor sammen, drømmer hun om at de kan både glede seg over barnet, og samarbeide om oppdragelsen. Brynjar og Britt vil sikkert stille opp, og Vivian blir sikkert kjempeglad over å bli tante!

Men Roland er ikke interessert. Han ønsker seg ikke barn, og er blitt forelsket i Marit. Mens han koser seg på båtturer og i restauranten med henne, går det opp for Karoline at hun har havnet i en fortvilet situasjon.

Karoline fortviler

Karoline fortviler når Roland ikke vil ta ansvaret for barnet hun venter.

Foto: Helge Semb / NRK

Tanken på moren, som ble psykisk syk da Karoline ble født, tynger også. Når Brynjar og Britt snakker om bryllupet sitt renner det over, og hun greier ikke å forholde seg til deres lykke.

Klara kommer til gården

Hos Halle, Johan og Ingeborg skjer det også store omveltninger. Johan har innsett at de trenger hjelp, og Klara kommer for å jobbe som ”taus” på gården.

Middag på gården

Klara er flink til å lage mat.

Foto: Helge Semb / NRK

Hun begeistrer med deilig mat, et omsorgsfullt vesen, og ikke minst felespill som ikke bare kan skremme måsen vekk fra klessnora, men også få hele øya til å lytte i andektighet.

Klare spiller fiolin
Foto: Helge Semb / NRK

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.