Video Ari og Per møter Paddy. - Foto: Nyhetsspiller /

I fredagens episode av «Ari og Per» møter de to Patrick «Paddy» Doherty, en mann ryktet å være svært brutal. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NEVEKAMPEN MELLOM HAM OG ARI.

Her møter Ari ultravoldelige Paddy

– Jeg var redd han skulle harve over oss. Fotograf Per Heimly holdt seg klokelig i bakgrunnen da «Ari og Per» besøkte irske reisende.

I fredagens episode av «Ari og Per» drar de to inn i en leir for såkalt reisende folk utenfor den engelske byen Manchester. Oppdraget er å møte og intervjue Patrick «Paddy» Doherty, en hardhaus kjent fra britiske medier som en av landets farligste menn.

Han er bilselger og nevekjemper, ikke nødvendigvis i den rekkefølgen, og han har opparbeidet seg et rykte som en svært brutal motstander.

I programmet forteller Ari at «Paddy» flere ganger tidligere har bitt av og svelget kroppsdeler fra motstandere i ringen, og de to advares av lokalbefolkningen før de drar inn.

LES OGSÅ: Slik har du aldri sett Ari Behn
LES OGSÅ: - Å møte Per var starten på alt som gikk gærent

Fakta på lørdag sendte i februar dokumentaren Mitt heftige sigøynerbryllup, der Paddy var en av hovedrolleinnehaverne. Den kan du se her.

Det er starten på et til tider nervepirrende besøk. De to deltar på festivaler med truende undertoner, de blir underholdt med til tider bloddryppende historier, og det hele munner ut i en boksekamp mellom tungvekteren Paddy og lettvekteren Ari.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.)

Video Ari og Per møter Paddy. - Ari og Per med Paddy Doherty. - Foto: Nyhetsspiller /

Ari og Per med Paddy Doherty.

Foto: Nyhetsspiller

– Holdt meg i bakgrunnen

Fotograf Per Heimly var på vakt da de først dro inn i leiren.

LES OGSÅ: – Forsto ikke hvorfor han gjorde det

Se Per Heimlys egne bilder og hør Ari fortelle i vinduet under- eksklusivt for nrk.no:

Video Ari Behn og Per Heimly blant transvestitter i Barcelona. - Foto: Nyhetsspiller /

– Når vi møter Paddy på TV er det første gang vi møter ham i virkeligheten. Jeg tenkte jeg skulle være litt lur og holde meg i bakgrunnen, sier Heimly til nrk.no.

Mannens rykte la ifølge Heimly en viss demper på det første møtet, men isen ble fort brutt.

– Her skulle vi møte en ultravoldelig mann, kjent for å bite og svelge kroppsdeler, som han med glede fortalte om. Men det viste seg at han var en sinnssykt trivelig fyr under alle musklene, og en god vert, sier han.

– Var redd han skulle harve over oss

Heimly gikk inn med en liten klump i magen.

– Jeg var egentlig småbekymret først, om han skulle harve over oss fysisk og verbalt. Et veldig fascinerende møte, og sterkt, sier han.

Møtet foregår i en leir med om lag 20 familier. Det ble et kultursjokk for fotografen.

– Det var mye sosial elendighet og nød. Jeg fikk vondt av ungene som løp rundt barbeint, de gikk for lut og kaldt vann. En sterk og ekte historie, det er jo et liv de velger å leve, men barna er født inn i det, sier han.

Flere ganger i løpet av programmet er situasjonen tilsynelatende i ferd med å komme ut av kontroll. Mange av mennesker Ari og Per er menn som slåss med bare never som hobby, og de har til tider en svært røff tone seg imellom.

– Her har dere blitt advart mot å komme på kant med Paddy i forkant og han har dette ryktet på seg. Følte dere dere måtte gå på eggeskall?

Nei, Ari er jo så jævlig flink til å snakke med folk, så vi gikk kanskje på eggeskall de første fem minuttene før det ble lettere. Ari ble en buffer. Han er veldig flink til å komme inn på folk. Vi har forskjellig inngang på folk.

Mens Ari går inn på folk, snakker og forbrødrer seg får Per først og fremst kontakt gjennom fotolinsa.

Noen av bildene ser du i denne saken, og i programmet får du se en større utvalg av de flere tusen bildene fotografen satt igjen med etter opptakene.

Gikk du glipp av første episode av «Ari og Per»? Den finner du i vår nett-tv.

Siste nytt: Kultur

 • Alfred Fidjestøl - Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix
  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

  Sultprisen til Alfred Fidjestøl

  Forfattaren Alfred Fidjestøl får Sultprisen 2014. Den litterære prisen på 200.000 kroner går til yngre forfattarar som utmerkjer seg. Det er Gyldendals Legat som årleg deler ut prisen.

 • Neil Young - Foto: CHRIS PIZZELLO / AP
  Foto: CHRIS PIZZELLO / AP

  Neil Young vil skille seg

  Det melder Rolling Stone. Kona Pegi Young, som han har vært gift med i 36 år, har vært inspirasjonen til flere av rockerens største kjærlighetssanger, inkludert «Such a Woman», «Unknown Legend», og «Once an Angel», skriver NTB.

Kultur og underholdning på TV og radio

Kulturprogram - nyhetsprogram
Musikalsk fest i mange sjangre med Totto Mjelde og Tarjei Strøm som lokførere. 
Gjester, spalter, humor, konkurranser og den aller beste musikken
Hvem er det som bestemmer hvordan historiske hendelser skal huskes? Er det historikerne eller øyenvitnene? Et all-europeisk nettsted gir deg alt du måtte ønske under en paraply, både de store og de små historiene. / Hun var den uekte datteren av en kaptein og en slavekvinne, men vokste opp blant sosieteten i England på slutten av 1700-tallet. Nå kommer filmen om Dido Elizabeth Belle som bidro til at slaveriet ble opphevet i Storbritannia. / Hva får du hvis du setter en tribune ut mot havet? En strøm av assosiasjoner. / Selfiestafetten fortsetter, vi ringer dagens forfatter / Hvordan få barn og unge til å lese bøker innimellom dataspillene og mobilbruken? / Vi byr på avhengighetsdannende mobil-spill, rock fra 70-tallet og en svensk tegneserieskaper med eget radioprogram i dagens Anbefalingspanelet / Vi blir bedre kjent med datidens Oprah Winfrey i vår serie om glemte historiske kvinner.