Hopp til innhold

Her møter Ari ultravoldelige Paddy

– Jeg var redd han skulle harve over oss. Fotograf Per Heimly holdt seg klokelig i bakgrunnen da «Ari og Per» besøkte irske reisende.

Video Ari og Per møter Paddy.

I fredagens episode av «Ari og Per» møter de to Patrick «Paddy» Doherty, en mann ryktet å være svært brutal. KLIKK PÅ BILDET FOR Å SE NEVEKAMPEN MELLOM HAM OG ARI.

I fredagens episode av «Ari og Per» drar de to inn i en leir for såkalt reisende folk utenfor den engelske byen Manchester. Oppdraget er å møte og intervjue Patrick «Paddy» Doherty, en hardhaus kjent fra britiske medier som en av landets farligste menn.

Han er bilselger og nevekjemper, ikke nødvendigvis i den rekkefølgen, og han har opparbeidet seg et rykte som en svært brutal motstander.

I programmet forteller Ari at «Paddy» flere ganger tidligere har bitt av og svelget kroppsdeler fra motstandere i ringen, og de to advares av lokalbefolkningen før de drar inn.

LES OGSÅ: Slik har du aldri sett Ari Behn
LES OGSÅ: - Å møte Per var starten på alt som gikk gærent

Fakta på lørdag sendte i februar dokumentaren Mitt heftige sigøynerbryllup, der Paddy var en av hovedrolleinnehaverne. Den kan du se her.

Det er starten på et til tider nervepirrende besøk. De to deltar på festivaler med truende undertoner, de blir underholdt med til tider bloddryppende historier, og det hele munner ut i en boksekamp mellom tungvekteren Paddy og lettvekteren Ari.

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet.)

Video Ari og Per møter Paddy.

Ari og Per med Paddy Doherty.

Foto: Nyhetsspiller

– Holdt meg i bakgrunnen

Fotograf Per Heimly var på vakt da de først dro inn i leiren.

LES OGSÅ: – Forsto ikke hvorfor han gjorde det

Se Per Heimlys egne bilder og hør Ari fortelle i vinduet under- eksklusivt for nrk.no:

Video Ari Behn og Per Heimly blant transvestitter i Barcelona.

– Når vi møter Paddy på TV er det første gang vi møter ham i virkeligheten. Jeg tenkte jeg skulle være litt lur og holde meg i bakgrunnen, sier Heimly til nrk.no.

Mannens rykte la ifølge Heimly en viss demper på det første møtet, men isen ble fort brutt.

– Her skulle vi møte en ultravoldelig mann, kjent for å bite og svelge kroppsdeler, som han med glede fortalte om. Men det viste seg at han var en sinnssykt trivelig fyr under alle musklene, og en god vert, sier han.

– Var redd han skulle harve over oss

Heimly gikk inn med en liten klump i magen.

– Jeg var egentlig småbekymret først, om han skulle harve over oss fysisk og verbalt. Et veldig fascinerende møte, og sterkt, sier han.

Møtet foregår i en leir med om lag 20 familier. Det ble et kultursjokk for fotografen.

– Det var mye sosial elendighet og nød. Jeg fikk vondt av ungene som løp rundt barbeint, de gikk for lut og kaldt vann. En sterk og ekte historie, det er jo et liv de velger å leve, men barna er født inn i det, sier han.

Flere ganger i løpet av programmet er situasjonen tilsynelatende i ferd med å komme ut av kontroll. Mange av mennesker Ari og Per er menn som slåss med bare never som hobby, og de har til tider en svært røff tone seg imellom.

– Her har dere blitt advart mot å komme på kant med Paddy i forkant og han har dette ryktet på seg. Følte dere dere måtte gå på eggeskall?

Nei, Ari er jo så jævlig flink til å snakke med folk, så vi gikk kanskje på eggeskall de første fem minuttene før det ble lettere. Ari ble en buffer. Han er veldig flink til å komme inn på folk. Vi har forskjellig inngang på folk.

Mens Ari går inn på folk, snakker og forbrødrer seg får Per først og fremst kontakt gjennom fotolinsa.

Noen av bildene ser du i denne saken, og i programmet får du se en større utvalg av de flere tusen bildene fotografen satt igjen med etter opptakene.

Gikk du glipp av første episode av «Ari og Per»? Den finner du i vår nett-tv.

Kulturstrøm

  • Tre norske er nominert til Nordisk Råds barn- og ungdomslitteraturpris

    Grøssaren «Udyr» av Ingvild Bjerkeland og høgtlesingsboka «Oskar og eg» av Maria Parr og illustratør Åshild Irgens nominert frå Noreg.

    I tillegg er Saia Stueng frå Karasjok nominert for ungdomsromanen «Hamburgerprinseassa – Eallá dušše oktii» i kategorien for det samiske språkområdet.

    Totalt 14 nordiske biletebøker, barnebøker og ungdomsromanar nominerte til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2024.

    Fleire av dei nominerte tek for seg eksistensielle spørsmål om livet og døden. Eit anna tema som går att er menneska sin relasjon til naturen.

    Vinnaren vert offentleggjort 22. oktober.

    Montasje forfatterportrett Maria Parr og coveret til barneboka Oskar og eg
    Foto: Samlaget/Jula Marie Nagelstad
  • Tungtvann feirer 25-årsjubileum i Operaen

    I år er det 25 år siden Tungtvann slapp sin første EP «Reinspikka Hip Hop».

    Det feirer de med å opptre på Operaen i Oslo.

    15. september blir det nemlig nordnorsk rap på menyen i hovedstadens storstue. Kringkastingsorkestret (KORK) blir også med på feiringen.

    I tillegg er hiphop-profiler som Petter, Jaa9 & OnklP, Lars Vaular, Oscar Blesson, Tyr, Grim Pil og Rambow invitert til jubileet.

    – Med den line-upen vi har så lurer jeg på om operaen er stor nok til å huse oss, sier Jørgen Nordeng i en pressemelding.

    – Sånn rent publikumsmessig, understreker han.

    Nordnorske Tungtvann er regnet for å være de første til å lykkes med rap på norsk.

    – Da vi begynte var det for å bevise at det gikk an. Vi følte at det meste vi hadde hørt av norsk rap ikke hørtes ut som hiphop, sier Nordeng.

    Arrangementet er i regi av Bodø2024.

    – Grunnen til at vi ønsker å gjøre det i Oslo, som den eneste produksjonen vi gjennomfører der, er at dette fenomenet funker på norsk takket være nordlendinger. Da gir det mening å ta det til hovedstaden, forteller programsjef Henrik Sand Dagfinrud

    Tungtvann opptrer på operaen 15. september
    Foto: Tarjei Krogh
  • Fleire artistar droppar Eurovision-arrangement

    Artistane Dotter og Titiyo skulle opptredd i Eurovision Village, men har no trekt seg. Det melder NTB.

    Eurovision Village er det offisielle festivalområdet knytt til Eurovision i Sverige. Der skal det vere fleire konsertar og arrangement frå 4. til 11. mai. Fleire av dei som skal opptre har trekt seg frå arrangementa.

    Bookingansvarleg for Titiyo skriv at «logistiske årsaker» er årsaka til at artisten ikkje speler. Dotter har fått fleire oppfordringar til å boikotte Eurovision på Instagram, fordi Israel deltek, skriv NTB.