Hopp til innhold

Blir nye MGP-programledere: – Helt sjukt stas

Ronny Brede Aase og Ingrid Gjessing Linhave debuterer som programledere for Melodi Grand Prix. Aase avslører sin overraskende favorittlåt fra MGP-historien.

Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase

TREKLØVER: Det er duket for glam, glitter og glamour når MGP 2020 sparker i gang like over nyttår. Kåre Magnus Bergh, Ingrid Gjessing Linhave og Ronny Brede Aase er vertskap for det elskede og hatede programmet.

Foto: NRK

– Det er helt sjukt stas. Jeg har vokst opp med denne tradisjonen siden jeg var bitte liten, og elsker det!

Ronny Brede Aase er klar som en av tre programledere for Melodi Grand Prix 2020. Han får selskap på Norges største underholdningsscene av Ingrid Gjessing Linhave og Kåre Magnus Bergh.

Aase, som kanskje er mest kjent fra P3morgen, kjenner på at det er litt skummelt å bli vert for den store folkefesten.

– Det blir litt nervepirrende, og svært og annerledes sammenlignet med det jeg har gjort før. Men dette handler jo om fest, musikk og moro. Og selv om jeg ikke er en utpreget glam-person, er jeg alltid klar for en fest.

Ronny Brede Aase

FINSTAS: Selv om Ronny Brede Aase ikke ser på seg selv som en glam- og glitterperson, lover han at det blir kostyme og finstas i MGP-sendingene neste år.

Foto: Julia Marie Naglestad / NRK

Får sitt livs største drøm oppfylt

Ingrid Gjessing Linhave har vært programleder for mange store sendinger både for NRK og TV2. Men den aller største drømmen blir realisert først nå, når hun får lede Melodi Grand Prix.

Ingrid Gjessing Linhave

FIKK DRØMMEJOBBEN: Ingrid Gjessing Linhave er i fyr og flamme over å få lose MGP.

Foto: NRK

– Min MGP-drøm er godt dokumentert. Jeg har seks timer på kassetter hvor jeg har mine egne MGP-show. Jeg var vel 7–8 år og ga familien streng beskjed om å la meg få være i fred, og så var det kassettspiller, mikrofon og piano, og så ledet jeg MGP og var alle deltagerne, fra alle verdens land på alle mulige fantasispråk.

Så da forespørselen kom om å lede neste års MGP, ble det en ekte gledesbonanza.

– Jeg gikk helt i fistel av glede. Det er et eller annet med å skulle jobbe med programmer man har sett på tv og drømt om. Det å ta steget inn der er helt fantastisk.

– Du kødder ikke med Brandenburger Tor

Neste års norske MGP-finale arrangeres i Trondheim Spektrum 15. februar. Fem delfinaler vil lede opp til finalen, i delfinalene skal hver landsdel stemme frem sin favorittlåt. Hvilke artister som deltar i konkurransen blir avslørt på nyåret.

Siden det er 60 år siden Nora Brockstedt startet det norske MGP-eventyret med klassikeren «Voi Voi», vil det også bli rikelige doser nostalgi og jubileumsfeiring.

Hva er så Ronny Brede Aases favorittlåt fra MGPs 60 år gamle historie?

– Internasjonalt er det Gina G og Ooh Aah Just A Little Bit. Den kjøpte jeg som CD-singel. Og av norske favoritter, må jeg gå for Ketil Stokkan. Du kødder ikke med Brandenburger Tor altså!

Ketil Stokkan & "The Great Garlic Girls"

FAVORITT: Ketil Stokkan er Ronny Brede Aases store MGP-helt. Her er han etter å ha vunnet MGP i 1986 med "Romeo".

Kulturstrøm

  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.